Aleksander Isak (©Reuters)
Aleksander Isak (©Reuters)

Švedska drastično oslabljena na Srbiju, zbog "osećaja" bez napadača od 70.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.09.22. | 12:12

Utakmica na programu u subotu

Švedska će na stadion Rajko Mitić izvesti pretežno rezervni sastav, to je sada apsolutno jasno. Selektor Jane Anderson imaće ozbiljnih muka da sklopi konkurentan tim za meč sa Srbijom (subota, 20.45) u Ligi nacija, jer se listu povređenih igrača dodatno popunio Aleksander Isak!

Napadač za koga je Njukasl letos platio vrtoglavih 70.000.000 evra ne računajući bonuse odustao je od septembarske reprezentativne akcije zbog "osećaja". Kako je objavljeno i u zvaničnom saopštenju FS Švedske, Isak je proteklih dana "osećao" nelagodnost zbog koje je prvo trenirao individualno, da bi se zatim definitivno povuka za mečeve sa Srbijom i Slovenijom.

Izabrane vesti

Subota, 20.45: (1,95) Srbija (3,40) Švedska (4,10)

Njegov izostanak dolazi u trenutku kada su iz kombinacije još ranije ispali Jesper Karlson i Albin Ekdal, te Martin Olson i Filip Dagerstal zbog povreda. Švedski mediji već su objavili i da su za utakmicu sa Srbijom pod velikim znakom pitanja vezista Emil Forsberg i golman Robin Olsen, pošto i dalje rade pod individualnim programima jer se oporavljaju od povreda.

Orlovi tako imaju veliku šansu da u subotu overe tri važna boda i tako nastave poteru za Norveškom i prvim mestom na tabeli B Lige nacija koje garantuje direktan plasman u viši rang, kao i plej-of za EURO u slučaju da se već ne plasiramo kroz kvalifikacije.

Isak je odlično startovao debitantsku sezonu u Premijer ligi pošto je na tri utakmice postigao dva gola. Srbija posle četiri utakmice Grupe 4 B divizije ima sedam, a Švedska četiri boda.



tagovi

fudbalska reprezentacija ŠvedskeAleksander IsakLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara