Radost fudbalera Bode Glimta(©Reuters)
Radost fudbalera Bode Glimta(©Reuters)

Svet saznao za još jedan biser iz Norveške - Milan završava Haugea za 48 sati (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.09.20. | 13:01

Sve posle sjajne partije protiv Rosonera...

Norvežani imaju zasita sjajnu generaciju igrača. Erling Haland polako postaje idol dečacima širom sveta; Aleksander Serlot izrastao je u rasnog golgetera i napravio veliki transfer u RB Lajpcig; Sander Berge posle izvanredne sezone u Genku otisnuo se u Premijer ligu u poslu vrednom skoro 25.000.000 evra. I to nije sve. Do juče manje-više anonimni momak po imenu Jens Peter Hauge (20) dospeo je na veliku scenu pošto je posle sjajnog gola protiv Milana u Ligi Evrope dospeo na metu sedmostrukog šampiona Evrope.

Hauge nije samo dao gol Rosonerima nego ih je dobro izmaltretirao tokom većeg dela meča, što nije promaklo oštrom oku Paola Maldinija. Odmah posle utakmice Italijani su stupili u kontakt sa mladim vezistom Bodea, a on izrazio želju da dođe na San Siro.

Izabrane vesti

"Naravno da bih voleo da pređem u Milan. Svaki fudbaler ima želju da zaigra u nekom od najvećih klubova na svetu", kazao je Hauge.

Italijanski mediji danas pišu kako je Milan napravio ozbiljne pomake u pregovorima tokom jučerašnjeg dana, te da bi posao mogao da bude realizovan u rekordnom roku - već za 48 sati.

Zanimljivo da je Atalantina skauting služba imala na radaru Petera Haugea, ali očito da su Rosoneri bili veoma ekspeditivni i da su dobili ovu bitku.

Jens Peter Hauge u tekućem šampionatu Norveške ima izvanredan učinak. Na 17 utakmica dao je 14 golova i podelio devet asistencija.

Biće zanimljivo videti da li će ga možda selektor Lars Lagerbek pozvati za baraž meč Lige nacija protiv Srbije. Hauge do sada nije bio pozivan u A tim, međutim posle partija protiv Milana sve je moguće.




tagovi

Jens Peter HaugeLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara