Jan Karlo Simić (©Reuters)
Jan Karlo Simić (©Reuters)

Sveža krv među Orlovima: Jan Karlo Simić debituje u martu

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.02.24. | 09:09

Selektor Stojković šalje poziv defanzivcu Milana

Biće novih lica u reprezentaciji Srbije na martovskom okupljanju. Tada će Orlovi odigrati dve prijateljske utakmice, protiv Rusije u Moskvi (21. mart) i Kipra u Limasolu (25. mart), a na spisku putnika naći će se, pored ostalih, Jan Karlo Simić.

Mladi defanzivac Milana dobio je najavu da će ga selektor A reprezentacije Dragan Stojković pozvati pod zastavu u martu, saznaje Kurir. Mladi štoper je ove sezone upisao prve nastupe za seniorski sastav Milana, skrenuo je pažnju na sebe kvalitetnim igrama, a stigao je čak i gol da postigne.

Izabrane vesti

Zbog svega toga stići će mu nagrada da u martu debituje za Orlove. Sve je to logičan proces, jer je Simić godinama unazad nosio dres reprezentacije Srbije od 16. godine pa nadalje.

Fudbaler Milana će pojačati konkurenciju u poslednjoj liniji Orlova, gde su se ustalili poslednjih godina Nikola Milenković, Miloš Veljković, Strahinja Pavlović, a pozive su dobijali i Srđan Babić, Strahinja Eraković, Erhan Mašović, čak i doskorašnji igrač Partizana Mihajlo Ilić, ali nije upisao taj debitantski nastup.

Simić je ove sezone skupio šest nastupa za prvi tim Milana na dva fronta i postigao gol.

Odlučio je, dakle, selektor Stojković da u reprezentaciju uvede malo mlađe, sveže krvi, pošto je pored Jana Karla Simića najavljeno da će poziv dobiti i Kosta Nedeljković, desni bek Aston Vile na pozajmici u Crvenoj zvezdi.

Što se tiče Aleksandra Pavlovića iz Bajerna, sve ide ka tome da će dobiti debitantski poziv za reprezentaciju Nemačke i da je FSS tu bitku izgubio.


tagovi

Jan Karlo Simićac milanfudbalska reprezentacija SrbijeFudbalski savez Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara