©Starsport
©Starsport

Svi detalji dolaska Baraka Bahara u Zvezdu: Plata 750.000 evra, pomoćnicima još 250.000

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.03.23. | 17:39

Ugovor će biti potpisan na dve godine

Rukovodstvo Crvene zvezde donelo je odluku da sezonu u kojoj će gotovo izvesno igrati grupnu fazu Lige šampiona dočeka sa novim trenerom, a izbor je pao na izraelskog stratega Baraka Bahara sa kojim su, prema saznanjima Mozzart Sporta utanačeni detalji saradnje.

Strateg Makabi Haife sa kojim su čelnici šampiona Srbije beć obavili načelne razgovore u Beograd će stići na kraju aktuelne sezone kada ujedno ističe i ugovor sadašnjem šefu stručnog štaba crveno-belih Milošu Milojeviću.

Izabrane vesti

Prema saznanjima našeg portala sa sa Baharom je dogovorena saradnja na dve godine, a Izraelac i njegov stručni štab će inkasirati 1.000.000 evra po sezoni. Od ukupne sume šefu stručnog štaba pripašće veći deo, odnosno 750.000 evropskih novčanica godišnje, dok će njegovi saradnici podeliti preostalih 250.000.

To praktično znači da će tvorac čuda sa Makabijem iz Haife postati najplaćeniji trener srpskog šampiona u novijoj istoriji. Posle drugog produžetka ugovora Dejan Stanković je povećao primanja na 700.000 evra, uz veliki bonus od 500.000 evra u slučaju plasmana u Ligu šampiona. Identičan bonus imao je i Vladan Milojević i dva puta je sa Crvenom zvezdom uspeo da se domogne elitnog društva, ali uz mnogo manji fiksni deo.

Iako Bahar ima ugovor na još godinu dana sa Makabi Haifom prvi čovek kluba Jakub Šahar nikada nije pravio probleme prethodnim stratezima koji su dobijali priliku da se okušaju u izazovnijim evropskim klubovima.

Podsetimo, u medijim se ranije danas pojavila informacija da će Bahar povesti svoj kompletan stručni štab koji čine njegov pomoćnik Gaj Sarfati, kondicioni trener Dror Šimšon i trener golmana Gaj Vizinger. Jedan od njih ima posebnu važnost. Reč je o specijalisti za ofanzivne prekide.


tagovi

Barak BaharFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara