(© Reuters)
(© Reuters)

Svi parovi plej-ofa evropskih kupova: AEK ide u Antverpen, Dinamo čeka starog znanca

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.08.23. | 01:03

Naredne sedmice gledamo i Partizan i Čukarički

Odužilo se, ali je vredelo. Posle drame kakva davno nije viđena, kompletirana je lista učesnika evropskih kupova na završnoj stanici do grupne faze. Tek kad je okončan revanš u Atini između AEK-a i Dinama formirali su se svi parovi plej-ofa u dva od tri najatraktivnija UEFA takmičenja.

Pošto je na sad već epski način nadoknadio dva gola minusa iz druge utakmice i zahvaljujući pobedi u prvoj, grčki prvak se popeo na završni stepenik kvalifikacija za Ligu šampiona. Na njemu ga čeka Antvepren, iza koga je sjajnih nekoliko meseci, pošto je osvojio duplu krunu u Belgiji, a potom na početku nove sezone i Superkup te države. No, početkom nove sezone malo oscilira i zato je teško prognozirati ko ima veće šanse.

Izabrane vesti

Možda u prvom meču za nijansu više sastav Marka van Bomela, jer je imao dan više da se odmori (sa Levenom igrao u petak), a uračunajte tu i energetku potrošnju AEK-a posle dva susreta sa Dinamo u samo četiri dana.

Evo, svih parova završnog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, odakle ćemo dobiti šest učesnika grupne faze. Četiri iz šampionske staze i dva iz takozvane staze pratilaca.

Što se tiče Lige Evrope, Sparta je čekala ko će joj na megdan i saznala da je to Dinamo. Prvak Češke je nalik Zagrepčanima ostao bez plej-ofa na okrutan način – doduše, penalima u seriji sa Kopenhagenom – a sad će imati priliku da se osveti Modrima za dešavanja iz leta 2008. Pre 15 godina su se Sparta i Dinamo sreli u završnom kolu kvalifikacija za isto takmičenje, tada pod nazivom UEFA kup, a Hrvati su prošli tako što su posle 0:0 na Maksimuru izborili efikasan remi u Pragu (tad važilo pravilo duple vrednosti gola u gostima).

Evo kompletnih parova završnog kola plej-ofa za plasman u grupnu fazu Lige Evrope, gde se u takmičenje uključuje jedini srpski predstavnik u kosturu, Čukarički, pošto će odmeriti snage sa Olimpijakosom.

Za kraj, u kvalifikacijama za Ligu konferencije gledaćemo Partizan. I to u dvomeču sa Nordsjelandom, uz napomenu da je prvi meč na programu u Danskoj.

Ovo su svi parovi plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencije.

Podsetimo, Crvena zvezda će igrati u grupnoj fazi Lige šampiona, a TSC u grupi Lige Evrope.


tagovi

kvalifikacije za Ligu šampionaKvalifikacije za Ligu konferencijekvalifikacije za Ligu EvropeLiga šampionaLiga EvropeLiga konferencijeUEFAAEK AtinaDinamo ZagrebČukaričkiFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara