Miloš Deletić, fudbaler Anortozisa (©Starsport)
Miloš Deletić, fudbaler Anortozisa (©Starsport)

Svi Partizanovi evropski rivali igraju u nedelju - Anortozis na megdanu sa Kovačevićem i Adamovićem

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.09.21. | 15:27

Naredni rival crno-belih u drugom kolu kiparskog šampionata od 18 časova gostuje Doksi

Naredni protivnik Partizana u Ligi konferencije, Anortozis iz Famaguste, debitovaće u novoj sezoni u kiparskom šampionatu. Ove nedelje će na teren od 18 časova, kada će u Nikoziji da ga ugosti Doksa.

Anortozis je odložio meč prvog kola zbog evropskih kvalifikacija i dvomeča sa Hapoel Ber Ševom. Isplatilo mu se to, pobedio je ukupnim rezultatom 3:1 i tako se plasirao u grupnu fazu.

Izabrane vesti

18.00: (6,50) Doksa (3,80) Anortozis (1,50)

U međuvremenu je prošla i pauza za utakmice reprezentacija, koju je Anortozis iskoristio kako bi zalečio povređene igrače. Vezista Azer Busaladžić i napadač Nika Kačarava su zalečili povrede, a naš Miloš Deletić se oporavio od koronavirusa, pa će sva trojica da budu u konkurenciji za duel sa Doksom.

Sada je na gruzijskom strategu Temuru Ketsbaji da odluči da li je za njih i ekipu bolje da igraju u prvenstvu ili da ih sačuva za duel sa Partizanom, koji je na programu u četvrtak od 21.00 časova na Kipru.

Doksa je u 1. kolu kiparskog šampionata pobedila Olimpijas Limpion sa 1:0. Želi da nastavi u istom ritmu, ali je neposredno pred meč doživela veliki udarac.

Reprezentativac Haitija Kevin Lafrans, koji je odigrao svih 90 minuta na premijeri za Doksu, neće moći da nastupi protiv Anortozisa. Iskusni štoper se povredio na treningu pred meč, tako da je otpao iz konkurencije i pridružio se na bolovanju Meski i Baldeu. Zato, u protokolu su dvojica srpskih fudbalera, Bojan Kovačević i Marko Adamović.

Anortozis je favorit, sve i da je Lafrans u protokolu, pobedio je Doksu na tri od poslednja četiri susreta, uključujući i jedini ovogodišnji. U februaru je bilo 1:0 za Anortozis. Zanimljivo, pretprošle sezone je bio bolji od Dokse sa 3:0 i 6:0. Remi na njihovim mečevima nije viđen od aprila 2019. godine.


tagovi

Kipar 1AnortozisDoksa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara