Marko Urenja (©Reuters)
Marko Urenja (©Reuters)

Svi vole Viktori: Momci u plavom dugo bez pobede

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.03.21. | 23:20

Tim iz Melburna u lošoj formi i kao takav je poželjan rival. U jutarnjim časovima gostuje lideru Sentral Koust Marinersu, u sklopu 14. kola A-lige Australije

Retko ko - gotovo niko - se nadao trenutnom scenariju u A-ligi. Sentral Koust Mariners na liderskoj poziciji, u sredini tabele branilac titule i najuspešniji tim proteklih godina Sidnej, a na dnu jedan od najkonstantnijih ekipa Australije u poslednje vreme Melburn Viktori. Da li je do virusa korona, koji je potpuno istumbao raspored, poremetio brojne sastave usled epidemije unutar timova, ili realno stanje stvari možda saznamo do kraja sezone, jer prosto je nerealno da Viktori, uz igrački kadar koji poseduje, bude zakucan za dno na polusezoni.

Subota jutro, po srednjoevropskom vremenu, donosi okršaj Marinersa i Momaka u plavom, u duelu ekipa na na suprotnim krajevima tabele (09.10). Uprkos nizu nedosledne forme, četa iz Gosforda je ostala na vrhu, dok je Melburn Viktori pokazao najmanje do sada sakupivši samo sedam bodova iz 12 ligaških utakmica.

Izabrane vesti

09.10: (1,67) Sentral Koust Mariners (3,60) Melburn Viktori (4,90)

Sentral Koust Mariners je pretrpeo razočaravajući poraz prošlog ponedeljka, pošto je stradao u Melburnu od Sitija 2:0. Pre toga, ekipa Alena Stajčića, Australijanca srpskog porekla, na jedvite jade se dokopala boda protiv Perta, pošto je Met Sajmon realizovao penal u 90. minutu da bi zapečatio nerešen rezultat 2:2.

Kao rezultat nedavnog pada forme, Marinersi se sada nalaze na samo bod razlike od drugoplasiranog Melburn Sitija, dok ih samo tri dele od Adelajda i Vestern Sidnej Vonderersa. To pruža ogroman podsticaj Stajčićevim ljudima da se vrate na pobedničke staze, jer bi preko potrebna pobeda značila da će zadržati položaj na vrhu.

------------------------

Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače.

Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš.

Saznaj više OVDE.

-------------------------

Međutim, oni se suprotstavljaju Melburn Viktoriju, koji će očajnički želeti iznenađujuću pobedu, kako bi napravio prvi korak ka pomeranju sa dna. Momci u plavom su pretrpeli četvrti uzastopni poraz u ligi ove srede, pošto je Velington Feniks trijumfovao sa 4:1. Taj rezultat usledio je posle uskih neuspeha od Vestern Junajteda i Adelajda, kao i teškog poraza od 6:0 od Melburn Sitija.

Ekipa Granta Brebnera je fenjeraš, sa četiri boda manje u odnosu na 11. Njukasl Džets. Da bi mu se približila, moraće da promeni svoj loš rekord u gostima, gde je sakupila samo bod iz svojih pet prvenstvenih utakmica na strani do sada u kampanji. A, predstojeći duel pruža dobru priliku za promenu te sreće i prolećno iznenađenje, pošto Viktori igra protiv Marinersa kojim možda nedostaje samopouzdanja posle posrtanja.

Sentral Koust je dočekao oporavak Đanija Stensnesa, koji je ušao sa klupe u remiju sa Pertom, ali je odsustvovao prošlog puta, i otuda je sada neizvestan. Iskusni napadač Met Sajmon predvodiće navalnu liniju, pošto je zabeležio šest golova i dve asistencije u poslednjih osam utakmica u A-ligi. Kostarikanac

Marko Urenja je u poslednje četiri utakmice postigao prva dva ligaška gola u sezoni.

Sa druge strane, Melburn Viktori ne može da računa na nekoliko igrača zbog povrede, pošto su napadači Rudi Žested i Marko Rohas van konkurencije. Defanzivci Rajan Šoton i Dilan Rajan su pod znakom pitanja, a u stroj se vratio centralni bek Lej Broksam, koji je odradio suspenziju u prošloj rundi.

AUSTRALIJA 1 - 14. KOLO

Petak

Melburn Siti - Vestern Sidnej Vonderers 4:1 (1:1)

Subota

09.10: (1,67) Sentral Koust Mariners (3,60) Melburn Viktori (4,90)

11.20: (2,05) Pert Glori (3,35) Njukasl Džets (3,40)

Nedelja

07.05: (2,40) Velington (3,25) Makartur (2,80)

09.10: (3,10) Adelajd (3,30) Sidnej (2,20)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

AustralijaAustralija 1Sentral Koust MarinersMelburn Viktori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara