Mile Svilar (©Reuters)
Mile Svilar (©Reuters)

Svilara hoće i Real Sosijedad

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.03.22. | 16:58

Roma ipak ostaje favorit za njegov potpis...

Posle pet godina u Lisabonu srpski golman Mile Svilar (22) sprema se da spakuje kofere i promeni sredinu. Mada je za slavni klub počeo da brani još kao 18-godišnjak i u trenutku debija smatran velikom nadom, momak rođen u belgijskom Antverpenu nije se naigrao za sve ove godine. U dresu dvostrukog šampiona Evrope svega 23 utakmice, od čega šest u šampionatu.

Bez obzira na sve to, kao i činjenicu da ove sezone stoji isključivo na golu drugog tima u drugoj ligi, interesovanje za usluge potencijalnog reprezentativca ne manjka. A svakako da ga pojačava činjenica da mu na leto ističe ugovor sa Orlovima.

Izabrane vesti

O interesovanju Rome već smo pisali, da bi se poslednjih dana u trku ozbiljno uključio Real Sosijedad. Za sada nema detalja, osim što se navodi da španski klub planira da Svilaru omogući pristojnu minutažu kako bi ovaj na pravi način nastavio razvoj.

Od ranije je poznato da je mladi Srbin odbio sve ponude nekih manjih klubova iz portugalske elitne divizije.

Bez obzira na ozbiljno zanimanje kluba iz Baskije Roma ostaje favorit za Svilarov potpis. Podsetimo, sportski direktor rimskog kluba Tijago Pinto odlično poznaje mladog čuvara mreže jer je upravo za vreme njegovog direktorskog mandata ovaj stigao u Benfiku iz Anderlehta (za 2.500.000 evra). Svestan je Pinto njegovog potencijala i želi da nastave saradnju započetu u Lisabonu.

A poznaje ga i trener Žoze Murinjo. Svilar je na golu Benfike u Ligi šampiona debitovao sa samo 18 godina srušivši rekord Ikera Kasiljasa kao najmlađeg čuvara mreže u istoriji elitnog takmičenja. Bilo je to u meču protiv Mančester Junajteda koji je trenirao upravo portugalski stručnjak. Tada neiskusni Svilar nije se proslavio na debiju, ali ga je Murinjo javno nahvalio posle meča i pružio mu podršku.

Mile Svilar debitovao je kod Dragana Stojkovića prošle godine na prijateljskom meču protiv Katara.


tagovi

Mile Svilar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara