Rabio i Pirlo (© Reuters)
Rabio i Pirlo (© Reuters)

Svlačionica Juventusa sad stala uz Pirla: Nismo razumeli njegove ideje

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.05.21. | 19:16

Adrijen Rabio pohvalno o smenjenom treneru

Piše se da je osvojio Kup Italije i Superkup Italije, ali pamti se neuspeh u Ligi šampiona (eliminacija već u osmini finala od Porta) i gubitak titule (posle devet uzastopnih skudeta). Andrea Pirlo nije uspeo, mada ako pitate fudbalere Juventusa nije toliko kriv sad već smenjeni šef stručnog štaba, već – oni sami.

Vezista Adrijen Rabio ponizno je priznao da igrači Stare dame ponekad nisu razumeli Pirla, njegovo shvatanje fudbala, ideje koje bi mu sinule i da je zapravo svlačionica odgovorna za rezultatsko posrnuće u takmičarskoj 2020/21.

Izabrane vesti

Na kraju je Juve u poslednjegm kolu Serije A morao da spasava plasman u elitnom takmičenje, zbog čega je, između ostalog, utisak o Pirlovom učinku mahom negativan. Mada...

Mučili smo se možda zbog toga što neki od nas nisu razumeli Pirlove ideje. Primera radi, kako da se branimo u sistemu 4-4-2, kako da menjamo formaciju, kako da ne igramo naše omiljene pozicije. Na kraju prvenstva sam Andrei poslao poruku u kojoj sam mu saopštio da je zaslužio više vremena da pokaže kvalitet svojih ideja. Nažalost, u savremenom fudbalu vremena ima sve manje“, iskren je Rabio u izjavi za Gazeta delo sport.

Čelnici giganta iz Torina su odlučili da na klupu vrate Masimilijana Alegrija, što pokazuje koliko su nedosledni, jer su im posle rastanka sa Maksom propala dva trenerska projekta. Kako sa Mauricijem Sarijem, tako i sa Andreom Pirilom, iako igrači smatraju da je nekadašnji vezista zaslužio još jednu šansu.

„Žao mi je Pirla. Cenim ga i kao osobu i kao stručnjaka. Ipak nas je odveo u Ligu šampiona i doneo je dva pehara Juventusu, što je veliko dostignuće za mladog trenera. Imali smo dobar odnos. Pirlove savete sam koristio da unapredim svoj stil igre. Na primer, kad su u pitanju pozicioniranje, kretnje bez lopte, otkrivanja, pasovi posle jednog, najviše dva dodira. Sve to su bili pokazatelji šta je tražio od nas na terenu. Želeo je da se krećemo odmah po prijemu lopte, da ubrzamo igru. Cenim njegov stil, osvežio je ekipu, imao jasne ideje, iako nismo uvek uspeli da ih pretočimo u delo“.

Mada ostavlja utisak flegmatične osobe, Pirlo je kraj terena potpunu drugačiji, uverava reprezentativac Francuske.

Sviđa mi se Pirlova strast i posvećenost koju je pokazivao na svakom treningu i utakmici, kao i na govorima u svlačionici bilo pred početak susreta ili tokom pauze između dva poluvremena. Izuzetno je strastven kad je posao u pitanju. I baš, baš vezan za Juventus. Celo srce mu je dao. A kad nekome date srce onda nemata mnogo toga da mu zamerite“, smatra Adrijen Rabio.

 


tagovi

Adrijen RabioAndrea PirloJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara