Rasel Martin (©Reuters)
Rasel Martin (©Reuters)

Svonsi ima posed lopte 66 odsto, ali samo bod na kontu, Bristol loš kod kuće

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.08.21. | 13:44

Čempionšip: Velški tim slabo krenuo pod vođstvom novog menadžera Rasela Martina

Labudovi u problemu. Svonsi je prošle sezone stigao na korak do Premijer lige, ali je u finalu plej-ofa tim iz Velsa poražen od Brentforda. Ove sezone očajan početak, samo bod na kontu posle tri kola Čempionšipa. Jedini remi je ostvaren na meču na svom stadionu Liberti protiv povratnika u drugi rang, Šefild junajteda Slaviše Jokanovića (0:0).

Svonsi je tokom zime ostao bez najboljeg igrača i strelca Andrea Ajua koji je pojačao katarskog prvaka Al Sada. Odmah se to osetilo. Labudovi su samo dva puta zatresli mrežu rivala za 270 minuta igre u najjačoj drugoj ligi na svetu.

Izabrane vesti

Svonsi večeras (20.45) gostuje Bristol Sitiju, ekipi koja ima po pobedu, remi i poraz na startu Čempionšipa. Za domaćina je pod znakom pitanje igranje nekadašnjeg fudbalera Lestera Endija Kinga. Ukoliko se ne oporavi na njegovo mestu u napadu zaigraće Noa Masengo. Oporavili su i Džo Vilijams i Kalum O‘Dovda i obojica su konkurenciji za dolazak jednog od dva velška tima u drugoligaškoj konkurenciji u Engleskoj.

20.45: (2,45) Bristol Siti (3,10) Svonsi (3,10)

Svonsi bi trebalo da bude jači za defanzica Kajla Natona koji je propustio mečeve protv Šefild junajteda i Stouka. U konkurenciji za tim su i Kori Smit i Lijam Volš koji nisu igrali ni minut ove sezone.

Prošle sezone Bristol Siti je skupio četiri boda protiv današnjeg rivala. Pobedio je na Libertiju sa 3:1, dok je u Bristolu bilo 1:1. Domaćin je izgubio samo jednu od poslednjih 12 utakmica na svom terenu protiv Svonsija i to u februaru 2011. Tim iz Bristola nema trijumf kod kuće na prethodnih 11 utakmica.

Svonsi je ove sezone s klupe preuzeo škotski stručnjak Rasel Martin, prošle sezone trener MK Donsa. Velšani su pod vođstvom novog menadžera imali posed lopte od čak 66 odsto u prva tri meča Čempionšipa, ali je slaba to uteha za tim koji ima ambicije da se vrati u Premijer ligu.


tagovi

ČempionšipBristol SitiSvonsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara