Tadić je sve lepo objasnio: Kakav sudija, kakva proslava golova... Ljudi su više trčali od nas!

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.06.18. | 22:56

„Ljut sam na sve, ovo mi je jedan od težih poraza u karijeri, jer je naivan“, opominje vezista naše reprezentacije

Utučen kao retko kad, a iskren kao uvek, Dušan Tadić je pažljivo i odmereno secirao razloge poraza od Švajcarske i u prvi plan istakao da nas je direktni rival za plasman u nokaut fazu dobio igrom i trčanjem. Nije tražio alibi ni u nedosuđenom jedanaestercu, iako su svi osim Feliksa Briha videli povlačenje Stefana Lihtštajnera nad Aleksandrom Mitrovićem, niti se krio iza floskula uobičajenih za ovakve prilike.

Naprotiv, bio je direktan.
Izgubili smo neiskusno. U prvom poluvremenu smo bili dobri, imali smo dosta kontranapada iz kojih smo mogli da ugrozimo Švajcarce, ali u drugom kao da smo krenuli grlom u jagode. Očigledno moramo da se branimo od prvog do poslednjeg igrača“, ističe Tadić.

Izabrane vesti

Novinare je, razumljivo, interesovalo mišljenje veziste Sautemptona o načinu na koji su njegovi poznanici iz Premiejr lige, Granit Džaka i Džerdan Šaćiri proslavili golove. Iako je reč o provokaciji i aluziji na Veliku Albaniju, srpski fudbaler držao se samo sporta.
„To me ne interesuje. Trebalo je da sprečimo da do toga ne dođe. Ovo je bio ozbiljan fudbal, sa dosta trčanja. A bez trčanja ne može da se pobedi“.

Koja o suđenju?
„Ne bih ni to komentarisao. Arbitraža nije razlog našeg poraza“.

Kakva je atmosfera u svlačionici?
„Kakva će da bude. Tužna“.

Ima li ekipa snage da se podigne pred duel sa Brazilom?
„Ako se budemo branili kao tim, od napadača do odbrambenih igrača, kao što je bilo protiv Kostarike celu utakmicu ili prvo poluvreme večeras, možemo da dobijemo svakog. A ako budemo radili kao u drugom poluvremenu sa Švajcarskom, ne možemo da dobijemo nikoga“.

S

tičemo li utisak da ste, možda, ljuti na saigrače?
„Ne, ne, nikad ne ističem... Ljut sam na sve, zato što smo pali. Jednostavno su nas nadtrčali. Pobedili su nas samo na to. To je moje mišljenje i zato mi je krivo. Mislio sam da smo dovoljno zreli da ovakve utakmice znamo da rešimo pametno. To nismo uradili u drugom poluvremenu. Trebalo je više da se zalažemo, ostavili smo im previše prostora, svaka druga lopta je bila njihova. Trčali su više i u odbrani i u napadu. To je razlog našeg poraza“.

Glas Dušana Tadića jasno je ilustrovao koliko mu je teško pao preokret:
„Ovo je jedan od najtežih poraza u karijeri, jer je naivan. Zato što smo im pokonili. Verujem da ekipa može da se skupi“.

FOTO: Action images


tagovi

Dušan Tadićfudbalska reprezentacija SrbijeRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara