Kvinsi Promes i Dušan Tadić (©Reuters)
Kvinsi Promes i Dušan Tadić (©Reuters)

Tadićeva podrška Promesu: On je naš prijatelj, deo porodice

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.12.20. | 11:21

I o golu o kojem će se pričati

Neverovatan meč na Johan Krojf Areni su odigrali Ajaks i Utreht. Slavili su Kopljanici zahvaljujući majstoriji Dušana Tadića (5:4) i izborili plasman u osminu finala Kupa Holandije. Pri rezultatu 4:4 u 89. minutu, srpski reprezentativac je raspalio po lopti slabijom desnom nogom, poslao je pravi projektil u mrežu rivala za pobedu sastava iz Amsterdama.

Bio je to drugi Tadićev pogodak na utakmici, kada kažemo da je prvi postigao iz slobodnog udarca sa 25 metara udaljenosti stiče se utisak da je bio još lepši, ali činjenica da mu je odbitak pomogao da se upiše u listu strelaca ipak umanjuje vrednost pogotka iz osmog minuta utakmice. Pobedonosni je svakako bio aktraktivniji, jasno i daleko važniji.

Izabrane vesti

"Nisam postigao mnogo lepših golova desnom nogom u karijeri", izjavio je kapiten Ajaksa.

Ipak, ubrzo je razgovor srpskog fudbalera sa novinarima dobio drugu dimenziju, u prvi plan je iskočio Kvinsi Promes. Holandski reprezentativac je minule nedelje završio u lisicama, zbog sumnje da je učestvovao u incidentu u kojem je jedan član njegove porodice ranjen nožem. Sve se odigralo još pre mesec dana, Promesov rođak je završio sa ubodnom ranom u predelu kolena, pa bivšem igraču moskovskog Spartaka i Sevilje preti i četvorogodišnja zatvorska kazna. Propustio je zbog svega i susret sa Utrehtom, a Tadić ističe da ima punu podršku ekipe.

"Nisam još uvek pozvao Kvinsija. Hteo bih sa njim da popričam licem u lice. Poziv bi mogao da bude samo stresan za njega. Mora da ostane smiren. On je naš prijatelj, porodica. Podržaćemo ga, uz njega smo. Kada se vrati potrudićemo se da to i oseti", naveo je Tadić.

Situaciju sa Promesom prokomentarisao je za holandske medije i Zakarija Labjad, dvostruki strelac u pobedi nad bivšim klubom Utrehtom. Nakon postizanja jednog od pogodaka prstima je formirao srce i posvetio ga svojoj supruzi, povređenim prijateljima Nusairu Mazrauiju i Hakimu Zijehu, kao i Promesu.

"Prilično smo smireni i imamo puno poverenje u Kvinsija. Verujemo da nije bilo ničega. Pričao sam sa njim. Nisam ga ništa pitao o tome. Verujem da se ništa nije dogodilo", kratak je bio Marokanac.

Ajaks već u nedelju gostuje ekipi Den Haga u 13. kolu Eredivizije (14.30), a Dušan Tadić je sa sinoćnja dva pogotka stigao do učinka 12 golova i šest asistencija u dresu Kopljanika ove sezone.




tagovi

Zakarija LabjadKvinsi PromesDušan Tadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara