Detalj s meča Real Sosijedad - Valensija (©Reuters)
Detalj s meča Real Sosijedad - Valensija (©Reuters)

Tako se ne postaje šampion: Sosijedadu se vratio Ojarzabal, ali nije pomogao

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.11.21. | 23:07

Valensija uspela da "umrtvi" utakmicu u San Sebastijanu za željeni bod - 0:0

Uzalud je 28.635 gledalaca došlo ove nedelje uveče na tribine Anoete. U duelu njihovog Real Sosijedada i gostujuće Valensije nisu se nagledali dobrog fudbala. Nije bilo golova, ali ni šansi. Tek poneki šut, od kojih su ukupo pet išli u okvir gola, a i oni nisu predstavljali probleme za golmane Aleksa Remira i Jaspera Silesena.

Slepi miševi uspeli su u nameri da odnesu bod kući. Uspešno su zatvorili sve prilaze svom golu, a pred protivnički se nisu mnogo trudili da odu. Sosijedad je na momente delovao odlučniji, ali ne i dovoljno konkretan. Nije pomogao ni povratak oporavljenog Mikela Ojarzabala, najboljeg strelca tima, koji je zaigrao posle sedam mečeva pauze zbog povrede. Uveo ga je Imanol Alguasil pola sata pre kraja, međutim, nije dobio šta je hteo. Zajedno sa njim ušao je i Martin Zubimendi, a u 84. minutu je trener domaćih napravio trostruku promenu, ali ni Serlot, Portu i Turijente nisu doneli željeni ishod Real Sosijedadu, koji bi tim iz San Sebastijana vratio na prvo mesto Primere. Ovako, posle tri remija Baska u poslednjih pet mečeva, Real Madrid je sigurnom pobedom nad Granadom (4:1) stekao bod prednosti, a ima i meč manje.

Izabrane vesti

Štaviše, u poslednjim trenucima meča igrači Valensije bili su bliži pogotku. Tome je doprineo igrač više na terenu, zbog isključenja Elustonda u 76. minutu, kada je sa zemlje šutnuo Danijela Vasa. Jeste ga odgurnuo gostujući igrač, ali nije smeo štoper domaćih da nasedne na tu provokaciju. Sve odigravalo na metar-dva od sudije Melera Lopeza i svojom reakcijom prekinuo je obećavajuć kontranapad svog tima.

Inače, arbitar je pored tog crvenog kartona, pokazao još čak 11 žutih (četiri domaćinima, sedam gostima). U prvom delu meča dozvolio je Lopez nešto grublju igru, bilo je situacija koje je trebalo, a nije sankcionisao prekršajima, što je naravno stvorilo tenziju na terenu, pa se u finišu meča razmahao. U poslednjih 20 minuta, deset puta se hvatao za džep.

Sosijedad je produžio niz na 17 utakmica bez poraza u svim takmičenjima. Poslednji put izgubio je sredinom avgusta od Barselone (2:4) u gostima, ali sigurno je da su se igrači u plavo-belim dresovima nadali celom plenu protiv rivala iz sredine tabele. Tim pre što ih 4. decembra čeka derbi sa Real Madridom.

Što se tiče Valensije, tim za koji je do 78. sasvim solidno igrao Uroš Račić, vezao je drugi remi, a treći u poslednjih pet utakmica (uz pobedu i poraz). Sa ovim bodom Slepi miševi su napredovali jedno mesto i sada su deseti, što je i dalje daleko, daleko od renomea kluba. Samo četiri pobede u 14 utakmica ne obećavaju uspešnu sezonu.

PRIMERA – 14. KOLO

Petak

Levante – Bilbao 0:0

Subota

Selta - Viljareal 1:1 (0:1)

/Mendez 72 - Moreno 27/

Sevilja - Alaves 2:2 (1:2)

/Okampos 38, Rakitić 90+2 - Lagvardija 5, Hoselu 45+7/

Atletiko Madrid - Osasuna 1:0 (0:0)

/Felipe 87/

Barselona - Espanjol 1:0 (0:0)

/Depaj 49 pen/

Nedelja

Hetafe - Kadiz 4:0 (1:0)

/Olivera 7, Kuenka 60, Unal 81, Mata 90+4/

Granada - Real Madrid 1:4 (1:2)

/Suarez 34 - Asensio 19, Naćo 25, Vinisijus 56, Mendi 76/

Elče - Betis 0:3 (0:3)

/Huanmi 12, Vilijan Žoze 24 pen, Fekir 27/

Real Sosijedad - Valensija 0:0

Ponedeljak

21.00: (1,90) Rajo Valjekano (3,50) Majorka (4,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraValensijaReal SosijedadMikel Ojarzabal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara