(© twitter.com/LFC )
(© twitter.com/LFC )

Tako se to radi: Kad ne kupuješ – produžavaš! Potpisao i Van Dajk, ostao još samo Salah

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.08.21. | 14:48

Novi ugovor sa holandskog štopera

Došao je Ibrahima Konate iz RB Lajpciga za 40.000.000 evra i niko više. Kakav sastav ima Liverpul, kad su svi zdravi, možda i ne mora. Bar je takva procena odgovornih na Enfildu, očligledno usmerenih na obavljanje resursa pre nego na kupovinu. Otuda – novi ugovor za Virdžila van Dajka.

Sjajni Holanđanin potpisao je novi ugovor i obavezao se da ostane među Crvenima do leta 2025. Prethodna saradnja bila je oročena do juna 2023, međutim, učinak u periodu od dolaska iz Sautemptona naterao je čelnike Liverpula da ga „vežu“. I to posle sezone koju je proveo u ambulanti lečeći ligamente kolena povređenog na derbiju sa Evertonom. Kakvo poverenje Jirgen Klop ima u stasitog Holanđanina i koliki je Van Dajkov uticaj na igre i rezultate Crvenih najbolje se videlo baš u prethodnom ciklusu, pošto bez njega (i ne samo njega) nisu bili u stanju da repriziraju partije iz šampionske sezone.

Izabrane vesti

Veoma sam ponosan, baš kao supruga i deca. Sa nestrpljenjem očekujem sve što budućnost donosi meni i Liverpulu“, zadovoljan je Virdžil van Dajk.

Otkako je stigao januara 2018. za obeštećenje od 84.000.000 evra, Van Dajk se pobedama Liverpula radovao na 72 od ukupno 95 premijerlkigaških utakmica. U međuvremenu je osvojio Ligu šampiona, titulu i FIFA prvenstvo sveta za klubove, kao i niz individualnih priznanja.

Kraj njegovog imena ukupno je 130 takmičarskih susreta za Crvene i 13 golova. U potpunosti je opravdao svaki uložen evro.

„Veoma samo srećni što je Virdžil zadovoljan. Posle teških godinu dana spreman je za povratak. Zamislite da sad moramo da kupimo ovog momka? Na svu sreću, samo smo mu dali novi ugovor“, u prepoznatljivom stilu je prokomentarisao trener Jirgen Klop.

Virdžil van Dajk je četvrti prvotimac Liverpula koji je produžio ugovor ovog leta. Prethodno su to ulčinili golman Alison Beker, desni bek Aleksandar Trent Arnold, zadnji vezni Fabinjo, ali to nije kraj. Očekuje se da u narednim sedmicama „šarne“ i Mohamed Salah. Egipćanin je oročen do 2023, te iako je bilo zabrinutosti oko njegove budućnost, velike su šanse da jedan od najboljih fudbalera ekipe produži vernost. Ostanak Salaha se nametnuo kao prioritet kluba, a način na koji su završeni prethodni poslovi sugeriše da će i on istim putem.


tagovi

Virdžil van DajkLiverpul

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara