Stadion Johan Krojf (©Reuters)
Stadion Johan Krojf (©Reuters)

Tako to rade pravi navijači - Ajaks prodao 41.000 sezonskih ulaznica

Vreme čitanja: 1min | sre. 01.07.20. | 13:33

Kapa dole...

Ni najvećim klubovima na svetu neće biti lako da prebrode ozbiljnu finansijsku krizu izazvanu pandemijom koronavirusa. Šta li tek čeka one manje, ili bolje reći siromašnije, što žive od prodaje igrača...

Svima njima navijači bi najviše mogli da pomognu, pod uslovom da naredna sezona počne kako je planirano - s publikom i punim stadionima. U Holandiji su, recimo, ubeđeni da će moći na tribine od jeseni, pa se tako Ajaks danas pohvalio brojem prodatih sezonskih ulaznica.

Izabrane vesti

Ne, ni 10, ni 15, ni 20 hiljada. Najveći holandski klub rasprodao je sve što je pustio u prodaju?! A radi se o broju od 41.000 karata.

"Najbolji navijači na svetu", stoji na zvaničnom Tviter profilu slavnog kluba, čime je svim kupcima odato priznanje za vernost. Bolji način od ovog da pomognu Ajaksu u teškoj situaciji zaista ne postoji...

Kapacitet Johan Krojf arene iznosi blizu 55.000 mesta, što će reći da za "obične" kupce po meču ostaje manje od 14.000 ulaznica. Takođe, pretplatnici posebno plaćaju ulaz za evropske utakmice.

Ako uzmemo cenu ovosezonske pretplatne karte za utakmice Ajaksa kao relevantnu (242 evra) dolazimo do podatka da su Kopljanici samo od najvernijih navijača inkasirali blizu 10.000.000 evra. I to u svega nekoliko dana.

E to su pravi navijači...


tagovi

Ajaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara