Ako ne može Sančo, može Kutinjo! Ali, da li baš za 80.000.000 evra?

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.04.20. | 22:11

Brazilac najbliži povratku u Englesku

Kada će se fudbal nastaviti, još niko ne zna. A gde će naredne sezone igrati Filipe Kutinjo, još manje je izvesno.

Brazilac je u svetu fudbala trenutno najbolji primer karijere koja se sunovratila. Trenutno je u Bajernu kao pozajmljen igrač Barselone, ali za sledeću sezonu ga ne žele ni jedni, ni drugi. Pa bi Brazilac mogao da se vrati na mesto uspeha – u Englesku!

Izabrane vesti

Ali ne u Liverpul koji ga je lansirao u fudbalsko sazvežđe, već u Čelsi.

Katalonski Mundo deportivo večeras piše da su Plavci iz Londona vrlo moguća destinacija Brazilca. Čelsi juri kapitalno pojačanje na krilnoj poziciji, a navodno je ostao kratkih rukava u trci za prvom željom Džejdonom Sančom. Mladi Englez iz Dortmunda je poručio Čelsiju da ne želi kod njih i sve ukazuje na to da će završiti u Mančester Junajtedu.

Čelsi ostaje bez Pedra i Vilijana kojima ističu ugovori, tu su još mladi Pulišić i Kalum Hadson Odoi, a na toj poziciji može da odigra i Mejson Maunt. Međutim, sve to je malo i reč je o mladim igračima. Čelsi sa njim nije nadoknadio ni odlazak Edena Azara, a još kada odu Vilijan i Pedro...

Zato bi i ovakav Kutinjo predstavljao pojačanje za Čelsi. Makar se oni nadaju da bi mogli da ga vrate u nekadašnju formu iz Liverpula kada to već nisu uspeli Barselona i Bajern. Bavarci imaju opciju da otkupe Brazilca za 120.000.000 evra, ali je neće iskoristiti, a u Barseloni su još letos precrtali najskuplje pojačanje u istoriji.

Kutinjo se nadao da bi mogao da se vrati u Liverpul, ali na Enfildu su decidno odbacili tu mogućnost. Javio se i Totenhem, ali igrač ne bi tamo, a ni Danijel Levi ne bi mogao da plati traženu cenu. Tako je Čelsi ostao kao jedina realna opcija. Barsa traži 80.000.000 evra, pokušava da izvuče šta se izvući može, ali je jasno da neće moći mnogo da diktira uslove. Pa bi Čelsi mogao da prođe i jeftinije...

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara