Majkl Santos (©AFP)
Majkl Santos (©AFP)

Taljeres se probudio, kad Santos daje golove - pobede se nižu

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.05.23. | 03:56

Pao je Rosario Sentral za deobu četvrte pozicije

Taljeres se probudio i opet pobeđuje! Klub iz Kordobe trgnuo se posle samo dva osvojena boda u prethodna tri kola i pregazio Rosario Sentral sa 3:1 (1:1) zahvaljujući odlično raspoloženom Majklu Santosu.

Potvrdilo se sada i definitivno da kada urugvajski napadač postiže golove, Taljeres pobeđuje. Sada je iskusni ofanzivac zatresao mrežu čak tri puta! Primao je udarce defanzivaca Rosarija, pogotovo Rodriga Gara koji ga je propisno maltretirao, ali se Santos žrtvovao za ekipu, bio strpljiv i to mu se na kraju višestruko isplatilo.

Izabrane vesti

Morao je Havijer Gandolfi nešto da menja posle poraza od Estudijantesa koji je došao nakon remija sa San Lorencom i Kolonom. Popravio je balans sastava i naterao goste da se brane široko, što je dalo Santosu manevarski prostor uz pun efekat. Jer, svaki put kada je Santos bio strelac ove sezone, Taljeres je pobeđivao.

Prvi gol pao je već posle nepunih 120 sekundi. Posle kornera sa desne strane Matijas Katalan glavom je proigrao Santosa koji je zahvatio loptu na volej i doveo Taljeres u rano vođstvo. Isto je pred kraj poluvremena poništio Alan Rodrigez Armoa, ali je u nastavku utakmice sve došlo na svoje.

Taljeres je nastavio da igra napadački fudbal i da sabija protivnika uglavnom u kazneni prostor, a Santos je to mrcvarenje iskoristio da definitivno dokrajči Rosario. Još dva puta upisao se u listu strelaca, u 71. i 73. minutu, a kod oba pogotka asistent mu je bio Dijego Valojes. Prvo je novom golčinom vratio prednost i naterao goste da se otvore, zbog čega je ubrzo pukla kontra iz koje je Santos stiga do osmog pogotka u sezoni - više nego u prethodne dve sezone sa ekipom zajedno.

Taljeres je sada četvrti i vreba uključivanje u trku za pozicije koje vode u Kopa Libertadores.




tagovi

Taljeres KordobaRosario SentralMajkl SantosArgentina 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara