Gabrijel Tamaš (©Reuters)
Gabrijel Tamaš (©Reuters)

Tamaš je pravi profesionalac: Dva meseca bez plate, traži drugi klub, ali svaki meč igra perfektno

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.09.22. | 10:21

Slavni štoper rumunske reprezentacije je najzaslužniji za dosadašnje uspehe Petrolula ove sezone

Neverovatan je Gabrijel Tamaš, naterao je rumunsku javnost da mu se pokloni po ko zna koji put. Iako mu je 38 godina i dalje je aktivan, nije propustio nijedan minut u prvih osam kola i nosi ogromne zasluge za to što je Petrolul u samom vrhu šampionata. Sve bi to bilo još i očekivano da u tom klubu finansijska situacija nije katastrofalna, plate kasne već dva meseca i igrači traže novi angažman.

Tamaš je u Petrolul došao ovog leta iz Voluntarija, ali vrlo brzo se pokajao zbog toga. Čim mu je prva plata kasnila, nekadašnji štoper Galatasaraja, Spartaka iz Moskve, Selte, Oksera, VBA i Votforda je rešio da ode. Nije krio, pregovarao je prvo sa Univerzitateom iz Krajove, zatim i sa još nekim klubovima, ali je maksimalno profesionalno obavljao sve poslove u klubu. Igrao je gotovo savršeno na dosadašnjih osam mečeva, predvodio je odbranu i motivisao saigrače da odigraju iznad realnih mogućnosti.

Izabrane vesti

Tako Petrolul iz devet kola ima 17 poena, u nedelju je savladao Botošani sa 2:1 i probio se do trećeg mesta na tabeli. Posle te utakmice predsednik Petrolula Kostel Lazar je potvrdio da Tamaš i dalje traži klub u koji bi prešao do kraja letnjeg prelaznog roka, a da je on nemoćan da ga spreči.

Gabi je želeo da ode u Krajovu, svidela mu se ta ekipa posle prvog duela sa Hapoel Ber Ševom. Međutim, nije mogao da bude registrovan odmah za Evropu, a kako su Izraelci prošli u Kup konfederacija odustao je od transfera. Posle toga je pričao sa još nekoliko klubova, a o svemu me obaveštava. Znao sam to, svako želi takvog igrača. Međutim, za sada je tu i nadamo se da će da ostane“, rekao je Lazar.

17.45: (2,20) Arđeš (3,05) Hermanštat (3,70)

On je otkrio čak i da mu je Tamaš pomogao i povezao ga sa jednim svojim prijateljem, koji je klubu pozajmio 100.000 evra. Petrolul se obavezao da ga vrati u tri rate, od novca koji će dobiti od TV prava. Tako je, barem na kratko, ugašen požar u Ploeštiju.

Poslednje informacije glase da je Tamaš najbliži prelasku u Arđeš iz Piteštija, tim koji ovog ponedeljka dočekuje Hermanštat (17.45) u direktnoj borbi za četvrto mesto na tabeli. Prošle sezone je Arđeš igrao u plej-ofu i borio se za plasman na međunarodnu scenu, što Tamašu i jeste cilj. U okolnostima u Petrolulu, gde kasne plate, samo je pitanje momenta kada će igrači upasti u krizu i uslediti loši rezultati. Zato uostalom i iskusni štoper želi da napusti klub posle svega dva meseca.

Arđešu, koji je u prvih osam kola primio već 10 golova, više od sedam ekipa, štoper poput čoveka koji je odigrao 67 mečeva za reprezentaciju Rumunije savršeno bi legao.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

RUMUNIJA 1 – 9. KOLO

Petak

Sepsi – Mioveni 0:1 (0:0)

Univerzitatea Kluž – Univerzitatea Krajova 1948 1:1 (1:1)

Subota

UTA Arad – Kindija 1:1 (0:1)

Voluntari – Rapid Bukurešt 0:1 (0:0)

Nedelja

Petrolul – Botošani 2:1 (1:0)

Ponedeljak

17.45: (2,20) Arđeš (3,05) Hermanštat (3,70)

20.30: (2,10) Univerzitatea Krajova (3,20) Farul (3,80)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija 1Gabrijel TamašArđeš PiteštiPetrolulHermanštat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara