Lazar Pavlović se očekuje u startnih 11 (© MN Press)
Lazar Pavlović se očekuje u startnih 11 (© MN Press)

Tamo gde nisu dobili Grant, Kiza, Savo... Lazar Pavlović vodi Partizan kroz tesnac Novog Pazara

Vreme čitanja: 4min | ned. 08.08.21. | 08:09

Crno-beli žele da i posle tradicionalno teškog gostovanja (21.00, TV Arena sport 1) ostanu na vrhu tabele i naprave lepu uvertiru za revanš sa Sočijem

Što bi rekao Željko Joksimović, ima nešto u tom što ga – neće. Skoro svaki put kad ode u Novi Pazar, Partizan se muči. Nevažno ko je na klupi, kao da postoji nevidljiva sila koja ga sprečava da pobedi. A ako do bodova nekako dođe to je nalik hodu po ekserima.

Po navijače crno-belih zastrašujuće deluje podatak da su u prvenstvenim utakmicama u Raškoj oblasti slavili samo jednom. Uradii su to pod komandama Marka Nikolića aprila 2017, mada su i tad morali da brišu graške znoja s lica, jer su čak 50 minuta bili u rezultatskom zaostatku. Pre osvajača duple krune Parni valjak je zaustavljen kraj Jošanice u trenerskim mandatima Avrama Granta (1:1), Zoran Kize Milinkovića (2:3), Sava Miloševića (2:3), a i sam Nikolić je još dvaput gostovao u Novom Pazaru i nije se radovao (1:1, 0:0).

Izabrane vesti

Kad se ti podaci imaju u vidu jasno je koliko zahtevan posao čeka ekipu Aleksandra Stanojevića u nedelju, u okviru četvrtog superligaškog kola, iako je baš u prvom mandatu aktuelnog trenera Partizan slavio u Novom Pazaru komotnih 3:0, tad u Kupu Srbije. Koliko je to davno prošlo vreme vidi se po podatku da su strelci bili Nemanja Tomić, Saša Ilić i Zvonimir Vukić.

Sad želi da nastavi tamo gde je stao pobedama nad Proleterom, Vojvodinom i Voždovcem. Na uverljiv način je otvorio prvenstvo, gol-razlikom 10:0 pokazao ambicije da bude drugačiji nego pre kad je već u startu bio u minusu u odnosu na večitog rivala. Neće ni ovaj put biti lako sastavu iz Humske 1, utakmica je na programu samo tri dana posle gostovanja u Sočiju, a na njoj će Stanojević morati da promoviše drugog bonusa, pošto je Nemanja Jović ispao iz stroja zbog povrede kolena. Najbliži toj ulozi sada je Lazar Pavlović na pozciji organizatora igre. Upravo je „deseta“ crno-belih odmenila Jovića u drugom poluvremenu susreta sa Voždovcem, jedini je preostali mladi igrač koji ima kakvo-takvo iskustvo, pošto je teško očekivati da Stanojević na ovakvo zahtevnom gostovanju među startere promoviše štopera Matiju Đorđevića ili napadače Marka Milovanovića i Sameda Baždara.

Zato će verovatno Pavloviću biti poverena uloga da izgradnjom akcija povede Parni valjak kroz tesnac Novog Pazara i usmeri ga na magistralu, pošto već u četvrtak u Beograd dolazi Soči.

Svestan sam šta znači utakmica u Novom Pazaru. Neko iz stručnog štaba je izvadio podatak da je Partizan od poslednjih sedam mečeva na tom gostovanju dobio samo jedan. Tako da nam je jasno šta znači igrati tamo, na koji način možemo da im se suprotstavimo, šta nam je potrebno“, pojasnio je Stanojević pred susret u kome bi u prvih 11 mogao da vrati Miloša Jojića i eventualno zaraotira krila kako bi Lazara Markovića i(li) Danila Pantića sačuvao za revanš sa Rusima.

Novi Pazar s početka ovog ciklusa ne izgleda opasno kao prošle godine. Izgubio je u Senti i remizirao sa Proleterom, iako je dvaput vodio na „Karađorđu“. U prethodnom prvenstvu je jedva zadržao superligaški status, sa te strane ne bi trebalo da predstavlja problem Partizanu. No, istorija opominje crno-bele. A podatak da je Almir Aganspahić postigao 12 superligaških golova otkako je prošlog leta stigao iz Zenice hrabri domaćina.

Nije to nedostatak, ali nisam dao gol Crvenoj zvezdi i Partizanu. Nije ni bilo mnogo prilika, niti sam mnogo igrao osim u porazu od crveno-belih u Novom Pazaru i crno-belih u Beogradu. Možda je ovo dan da se taj stastički podatak izmeni. Ne mogu da obećam gol, ali ću pokušati da nadmudrim najbolju odbranu lige“, podseća Aganspahić da Parni valjak jedini nije primio gol u novom izdanju Superlige.

--------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, ČETVRTO KOLO

NOVI PAZAR – PARTIZAN, 21.00 (TV Arena sport 1)

Novi Pazar

Gradski stadion

Sudija: Miloš Milanović

Projektovani sastavi

NOVI PAZAR (4-3-3): Ostojić – Vlajković, Kovačević, Pavišić, Joksimović – Delimeđac, Bacanović, Kiković – Ratković, Dimić, Aganspahić. Trener: Milan Milanović.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić – Holender (Marković), Pavlović, Pantić – Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević.

SUPERLIGA - 4. KOLO

Petak

Radnički 1923 - Radnik 0:1 (0:1)

/Milovanović 13/

Crvena zvezda - Napredak 1:0 (0:0)

/Gajić 77/

Subota

Mladost - Spartak 1:2 (0:1)

/Mićević 55 - Tufegdžić 19, 86/

Metalac - Proleter 3:0 (2:0)Ž

/Fićović 11, Šarić 45, Stojić 70/

Nedelja

18.55: (5,10) Kolubara (3,60) Čukarički (1,73)

18.55: (1,65) Vojvodina (3,80) Voždovac (5,50)

21.00: (9,00) Novi Pazar (5,70) Partizan (1,30)

Ponedeljak

19.00: (2,75) Radnički (3,05) TSC (2,75)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Lazar PavlovićAlmir AganspahićFK PartizanFK Novi PazarNovi Pazar

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara