Pogled uperen ka Seriji A: Adrijano Galijani i Silvio Berluskoni (©Reuters)
Pogled uperen ka Seriji A: Adrijano Galijani i Silvio Berluskoni (©Reuters)

Tandem koji je doneo Milanu 29 trofeja sanja istorijski ulazak u Seriju A

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.05.22. | 12:13

Plej-of Serije B: Breša na stadionu Mario Rigamonti dočekuje Moncu u prvom meču polufinala. Silvio Berluskoni i Adrijano Galijani posle Milana žele opet da rukovode timom u elitnom rangu italijanskog fudbala

Leče i Kremoneze već prave ekipe za narednu sezonu Serije A, dok će velika borba u plej-ofu Serije B da se vodi za preostalo treće mesto u italijanskoj eliti. U prvom duelu, Benevento je golom Đanluke Lapadule pobedio Pizu sa 1:0, dok će večeras (20.00) sa stadiona Mario Rigamonti snage da odmere Breša i Monca.

Oba tima dolaze iz Lombardije. Udaljenost između ova dva grada je samo 90 kilometara, pa se očekuje i veliki broj gostujućih navijača. Domaćin želi ekspresan povratak u najbolje društvo, dok Monca hoće da ispiše istoriju i domogne se premijernog plasmana u elitu. Vlasnici kluba iz grada u kome se voze trka Formula 1 je čuveni tandem Milana iz najsjajnijih dana perioda tima sa San Sira, Silvio Berluskoni i Adrijano Galijani. Pod njihovom komandom, Rosoneri su osvojli 29 trofeja između 1986 i 2016. godine.

Izabrane vesti

Berluskonijeva kompanija Finivest kupila je Moncu 28. septembra 2018. godine. Adrijano Galijani je nekada bio izvršni direktor Milana, deo je Upravnog odbora kluba, a inače je rođen u Monci.

20.00: (2,25) Breša (3,15) Monca (3,45)

Gostima je propao direktan plasman u elitu, pa će morati do dvomeča sa Brešom da traže finalni obračun sa boljim iz duela Beneventa i Pize. Domaćin je za vikend igrao dramatičan duel sa Peruđom u četvrtfinalu plej-ofa. Gosti su dvaput vodili, ali su posle produžetaka slavili sa 3:2. Flavio Bjanki je u 118. minutu doneo veliku pobedu plavima iz Breše.

Trener domaćeg tima Eugenio Korini ne može da računa na Đakoma Olcera i Lorenca Andreolija. Napad bi trebalo da predvodi iskusni Argentinac Rodrigo Palasio. Trener Monce Đovani Stropa vodio je Krotone u Seriji A, a sa Moncom želi do premijernog nastupa u elitnom rangu italijanskog fudbala. U napadu će najverovatnije meč da počne Danac Kristijan Gitkjer koji je postigao devet golova ove sezone. U špicu bi trebalo da mu se pridruže Mani Mota lli Rider Matos.

-------------------------------

Duel plej-ofa, Breša - Monca (20.00) možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------------------

Tim sa stadiona Mario Rigamonti je imao turbulentnu sezonu. Smenjen je legendarni Filipo Pipo Inzagi koga je zamenio iskusni stručnjak Eugenio Korini. U ligaškom delu Serije B, Monca je bila uspešnija. Dobila je u gostima narednog rivala sa 2:0, dok je na svom stadionu bilo bez pobednika – 1:1. Na četiri od pet poslednjih utakmica ovih timova bio je tip 2-3. Kvota u Mozzartu da će i danas biti dva ili tri gola je 1,95.

Podsetimo, u polufinalu plej-ofa neće biti ni produžetaka ni penala. Ukoliko posle 180 minuta dvomeča bude nerešeno, timovi koji su bolje plasirani u ligaškom delu sezone plasiraće se u finalu. U boljoj sutuaciji su Piza i Monca koji su bili trećeplasirani, odnosno četvrtoplasirani posle ligaškog dela Serije B.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

SERIJA B PLEJ-OF – POLUFINALE (PRVI MEČEVI)

Utorak

Benevetno - Piza 1:0 (0:0)

/Lapadula 85/

Sreda

20.00: (2,25) Breša (3,15) Monca (3,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija BItalija 2Silvio BerluskoniAdrijano GalijaniMoncaBreša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara