Detalj sa utakmice Benfika - Vizela (Foto: Reuters)
Detalj sa utakmice Benfika - Vizela (Foto: Reuters)

Tarabt divljačkim startom zavio Benfiku u crno, na kraju je centimetri delili od pobede (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.03.22. | 23:35

Istorijski bod Vizele u sudaru sa Orlovima koji su mislima bili u Amsterdamu

Čeka Benfiku revanš osmine finala Lige šampiona sa Ajaksom na Johan Krof stadionu naredne sedmice (prvi meč 2:2), ali nije uspela da napravi pravu uvertiru za pomenuti duel. Na premijeri 26. kola dočekala je Vizelu, ali nije navijačima dala puno povoda da je u dobrom raspoloženju isprate na put za Amsterdam. Adel Tarabt je izgleda mislima već bio u Holandiji, pošto je već u sedmom minutu susreta zaradio direktan crveni karton posle više nego nesmotrenog starta. Sa igračem manje sve što su Orlovi uspeli da urade je da izbegnu poraz - 1:1 (0:0).

Iako je dosad znala samo za pobede protiv povratnika u etitni rang, večeras je brojčano nadjačana uspela samo da ostane ravnopravan rival. Pred večerašnji susret Benfika se samo pet puta sastajala sa Vizelom i svaki put je porazila, ali sastav iz omalenog grada iz okoline Brage konačno može da se podiči da je iz jednog duela sa portugalskim velikanom ostao neporažen.

Izabrane vesti

Ovaj remi Orlove iz Lisabona ostavlja na trećem mestu, na kojem je potpuno bezbedan, ali ih prilično ugrožava u borbi za drugom mesto i direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona. Sporting sada ima tri boda više i utakmicu manje. Porto je već odmakao i ima devet bodova više od trećeplasiranog tima iz glavnog grada, a tek treba da odigra svoj meč 26. runde.

Susret je obeležio divljački start iskusnog Tarabta, koji je već u sedmom minutu morao da napusti teren. Lopta mu je pobegla na sredini terena, a u pokušaju da je se dokapa zgazio je protivničkog fudbalera na stopalo. Sudija Oliveira isprva nije dobro video start marokanskog fudbalera, pa mu je pokazao žuti kartona, ali su ga ubrzo iz VAR sobe uverili da je Tarabtov starta daleko ozbiljniji. Promenio je odluku i 23-godišnjem fudbaleru pokazao put ka svlačionici, a pravo je čudo da se igrač Vizele nije ozbiljnije povredio, čak je i uspeo da nastavi da igra.

Prvo poluvreme proteklo je u izjednačenoj borbi, iako su gosti imali igrača više. Nije Vizela uspela da materijalizuje brojčanu nadmoć, pa do odmora nije bilo promene rezultata.

Tek su gosti stigli do prednosti u 65. minutu. Sjajna akcija po desnom boku, centaršut Kuaoa na ivicu peterca, a na pravom mestu se našao Kasijano koji zakucava loptu u mrežu rivala.

Usledile su promene na obe strane, a Verisomo je na teren umesto Moratoa poslao Pereiru Arauha. Samo 60 sekundi kasnije, rezervista je pokupio odbitak posle šuta Ramosa i sa par metara smestio loptu u mrežu Vizele za izjednačenje.

Mogla je Benfika i do preokreta samo pet minuta kasnije, kada je Rafa Silva pobegao odbrani gostiju, proturio loptu ispod golmana Silve, da bi je sa gol linije skinuo levi bek Vizele Kiki.


PORTUGALIJA 1 – 26. KOLO

Petak

Benfika - Vizela 1:1 (0:0)

/Arauho 75 - Kasijano 65/

Subota

16.30: (2,30) Estoril (3,15) Portimonense (3,30)

16.30: (2,05) Famalikao (3,40) Santa Klara (3,70)

19.00: (2,45) Aruka (3,10) Fereira (3,10)

21.30: (3,35) Belenenses (3,10) Boavista (2,30)

Nedelja

16.30: (2,80) Maritimo (3,20) Vitorija Gimarais (2,60)

19.00: (1,15) Porto (8,50) Tondela (15,0)

21.30: (1,90) Braga (3,50) Žil Visente (4,20)

Ponedeljak

21.15: (7,75) Moreirense (4,40) Sporting (1,43)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BenfikaAdel TarabtPortugal 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara