Slobodan Tedić (©MN Press)
Slobodan Tedić (©MN Press)

Tedić od kiseonika kroz šipku do prvenca u Zvoleu: Lakše se diše

Vreme čitanja: 4min | uto. 23.03.21. | 08:09

Sitijev napadač za Mozzart Sport posle prvenca u Holandiji o iskustvu u Erediviziji i narednim utakmicama Orlića

Preležao je koronu, imao problem sa plućnim krilom, predviđan mu je kraj sezone, ali vratio se na teren i postigao svoj prvi gol u dresu Zvolea. Mančester sitijev napadač na pozajmici u holandskom prvoligašu, Slobodan Tedić, za Mozzart Sport je pričao o aktuelnim dešavanjima u karijeri, koja je prethodnih meseci bila na velikom ispitu.

Uspeo je da pobedi zdravstvene probleme - zbog kojih je čak morao da dobija kiseonik kroz šipku među rebrima - i posle skoro tri meseca pauze ponovo istrči na teren. Bilo je to u 64. minutu susreta sa Ajaksom, a nedelju dana kasnije protiv Venla je odigrao celo poluvreme i pogotkom doprineo pobedi 2:1.

Izabrane vesti

"Lakše se diše! Nisam imao sreće u prethodnom periodu, ali vratio sam se i taj gol mi mnogo znači za samopouzdanje. Kažu da je najteže dati prvi gol. a pošto sam probio led, nadam se da ću ući u seriju i pomoći ekipi. Ako nastavimo da igramo kao u subotu, opstanak neće biti problem", uveren je 20-godišnji napadač.

(1,20) Himnasija LP (6,25) Dok Sud (11,0)

Protiv Ajakasa je imao priliku da se sretne sa Dušanom Tadićem, kapitenom amsterdamskog tima i najboljim igračem holandskog prvenstva.

"Mnogo mi je značila ta utakmica, iako smo izgubili. Vratio sam se posle pauze i odigrao pola sata. Ajaks je trenutno najbolja ekipa u ligi, imaju mnogo kvalitetnih igrača i veliki je motiv igrati protiv takvog tima. Ekipa kao što je Zvole u takvoj utakmici nema šta da izgubi i može samo da dobije, ako ne rezultatski, onda na iskustvu. S Tadićem sam popričao posle utakmice, pitao me je kako teče oporavak, malo smo popričali o dešavanjima na terenu i o reprezentaciji", otkriva Tedić.

Iako ranije nije igrao protiv Ajaksa, nije to bio prvi put da je sreo Tadića od dolaska u Holandiju.

"Sreli smo se na aerodromu kada sam prvi put išao na okupljanje mlade reprezentacije. Dao mi je tada svoj broj telefona i rekao da mogu uvek da ga pozovem i da mi je na raspolaganju. Mnogo znači kada znaš da najbolji igrač prvenstva želi da ti pomogne da napreduješ".

Nije Tadić jedini koji vodi računa o mladom fudbaleru u Holandiji. Tu su, naravno, i ljudi iz Mančester sitija.

"Zvali su odmah posle utakmice da čestitaju na golu. Redovno se brinu o meni, šalju mi razne programe, analizu svake utakmice. Rade sve što karakteriše jedan veliki klub, a ja verujem da ću u Zvoleu uspeti da se dokažem do kraja sezone, pa ćemo na leto videti šta dalje i hoće li biti nova pozajmica ili neka druga uloga za mene", strpljiv je bivši napadač Čukaričkog po pitanju svoje budućnosti, koji je za Zvole odigrao osam utakmica i uz pomenuti gol ima i jednu asistenciju.

Tedić je trenutno sa reprezentacijom Srbije za igrače do 21 godine, koja se okupila povodom prijateljske utakmice sa Turskom u Alanji, 30. marta, a u sklopu priprema za septembarske kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

"Velika je prednost to što imamo dosta vremena za uigravanje i upoznavanje. Dosad smo samo igrali utakmice i nismo imali mnogo vremena za treninge, a sada će to biti moguće, imaćemo priliku da vežbamo i upijamo sve što selektor Ilija Stolica i njegov stručni štab budu govorili. Ja sam već dugo u reprezentaciji, ima nas dosta koji se poznajemo i družimo i naša obaveza je da pomognemo novim igračima da se brzo prilagode. Veliku pomoć za odličnu atmosferu imamo i od kondicionog trenera Ratka Radojičića", navodi mladi fudbaler čiji će transfer iz Čukaričkog u Siti, ukoliko budu ostvareni svi bonusi, iznositi 3.000.000 evra, uz određene procente od naredne prodaje.

Iako naše U21 reprezentacije neće biti na Evropskom prvenstvu koje počinje u sredu, a održava se u Sloveniji i Mađarskoj, Tedić će pratiti šta se dešava.

"Moj cimer i drugar od malih nogu, Radivoj Bosić, igra u Olimpiji, tako da ćemo zajedno navijati za Sloveniju", otkriva nam napadač Orlića.

Kada je reč o Srbiji, naši mladi fudbaleri u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igraće protiv Francuske, Ukrajine, Makedonije, Jermenije i Farskih Ostrva. Prvi ide direktno na turnir koji zajedno organizuju Gruzija i Rumunija u junu i julu 2023. godine,a drugoplasirani će u baraž.

"Svako od nas veruje da možemo da prođemo grupu. Jeste Francuska favorit, ali imamo visoke ciljeve i težimo da ih ostvarimo", ističe Tedić.

Njegov bivši klub je pred novim izlaskom na evropsku scenu sledeće sezone, a novi bi mogao da je pokori u tekućoj.

"Pratim redovno šta radi Čukarički, tamo sam proveo prelep period, jedan od najvažnijih za moju karijeru. Imam dosta drugara u Čuki, a u kontaktu sam i sa ljudima iz kuba. Što se tiče Sitija, to je trenutno najbolji klub na svetu. Sigurno će osvojiti Premijer ligu, a navijam i da uzmu Ligu šampiona. Jedini koji može da im parira je Bajern", zaključio je Slobodan Tedić.


tagovi

Slobodan Tedić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara