Tedić se golom oprostio od Brda, dva penala i prvenac Ortiza slomili Mačvu

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.06.20. | 18:33

Slavlje ekipe Aleksandra Veselinovića na kraju sezone u Superligi - 3:1

Supertalentovani Slobodan Tedić se golom oprostio od Banovog brda, pa će na početku naredne sezone morati da se javi na "raport" svom novom klubu Mančester Sitiju. Momak iz Podgorice danas je kompletirao svoju sjajnu golgetersku formu u drugom delu sezone i učestvovao u slavlju svog Čukaričkog protiv Mačve na oproštaju od ove sezone - 3:1 (1:0).

Brđani su posle preokreta savladali goste iz Šapca, koji su vodili efektnim pogotkom Petra Gigića od 11. minuta, ali su Brđani svoje napade uspeli da krunišu u 36. minutu, upravo golom Tedića sa penala. Taj pogodak je psihološki promenio utakmicu, pa su domaći ponovo imali sve pod svojom kontrolom.

Izabrane vesti

Potpuni preokret se dogodio u 60. minuut, kada je sudija Milan Mitić ponovo pokazao na kreč, a odgovornost u tom trenutku preuzeo Milutin Vidosavljević. Definitivno je sve bilo rešeno samo dva minuta kasnije, kada je odlično sa desne strane centrirao Stefan Veličković, a Dilan Ortiz bio najviši u skoku. Ovo je bio prvenac visokog Kolumbijca u dresu Čukaričkog na šestom nastupu u dresu Brđana.

Čukarički je sezonu završio na šestom mestu Superlige, iza Radničkog iz Niša, dok je Mačva ostala zakucana za dno tabele sa svega 13 osvojenih bodova. Šapčani su ove sezone imali sreće što je doneta odluka da nema ispadanja, ali će naredne sezone morati nešto ozbiljno da promene ukoliko budu želeli da budu konkurentniji u elitnom takmičenju.

Brđani sezonu završavaju sigurno sa velikim žalom, jer nisu uspeli da izbore novo učešće na evrosceni. Mlada ekipa Aleksandra Veselinovića je prošlog leta igrala vrlo dobro u kvalifikacijama za Ligu Evrope, potom je dugo bila u samom vrhu Superlige, ali nije uspela tu i da ostane. Brđani su još ranije poručivali kako su platili ceh odluke da se ne igra plej-of. Time su ostali uskraćeni za mogućnost da se u direktnim okršajima sa ekipama iz vrha bore za četvrtu poziciju, dok su u polufinalu Kupa Srbije izbačeni od Vojvodine.

SUPERLIGA SRBIJE – 30. KOLO

Četvrtak

Mladost – Rad 2:0 (1:0)

/Bojović 73pen, Babić 87/

Voždovac – Radnik 1:1 (1:0)

/Zličić 45 – Pejčinović 78ag/

Petak

Spartak - Napredak 0:2 (0:1)

/Vidović 10ag, Mrkić 81/

Vojvodina – Partizan 1:0 (1:0)

/Čović 14p/

Radnički – TSC 3:1 (3:1)

/Čumić 14, Mihajlović 18, 43 - Tomanović 26/

Subota

Javor - Inđija 5:0 (2:0)

/Rogač 25, Radivojević 36, Petković 51, Varga 59, Sević 66/

Čukarički - Mačva 3:1 (1:1)

/Tedić 36pen, Vidosavljević 60pen, Ortiz 62 - Gigić 11/

19.15 (1.12) Crvena zvezda (10.00) Proleter (17.00)



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara