Fudbaleri Tekstilca Princ Laki Ukačukvu i Bojan Brač (©Starsport)
Fudbaleri Tekstilca Princ Laki Ukačukvu i Bojan Brač (©Starsport)

Tekstilac u Vršcu stavlja tačku na prvu fazu Mozzart Bet Prve lige Srbije

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.04.24. | 10:17

Posle susreta koji je zakazan od 16 časova tabela će se podeliti na plej-of i plej-aut

Susret OFK Vršca i Tekstilca iz Odžaka, zakazan za ovaj ponedeljak od 16 časova, zatvoriće ligaški deo Mozzart Bet Prve lige Srbije. Neće to biti utakmica koja će uticati na sastave plej-ofa i plej-auta, ali oba tima će probati da dođu do veoma važnih bodova.

OFK Vršac je 12. na tabeli, sa dva boda više od Mladosti GAT i pozicije koja vodi u treći rang. Svakako ga u plej-autu očekuje žestoka borba za osptanak, ali sada pred svojim navijačima barem može malo da popravi svoj položaj u njoj.

Izabrane vesti

Ukoliko crveno-beli ostanu neporaženi danas, preskočiće i Kolubaru i Metalac. To bi im konkretno donelo prednost domaćeg terena u susretu sa timom iz Gornjeg Milanovca.

Tekstilac takođe može da napreduje na tabeli pred plej-of, ali mora da trijumfuje u Vršcu. Samo tako bi preskočio trećeplasiranu Inđiju, koja ima dva poena više. Ujedno, pobegao bi Smederevu na +3 i učvstio se barem na poziciji koja vodi u baraž za promociju, a drugoplasiranom Jedinstvu se vratio na poen zaostatka.


16.00: (1,55) OFK Vršac (3,75) Tekstilac (5,30)


I Vršac i Tekstilac su u lošoj formi. Vrščani su osvojili samo jedan poen u poslednjih pet kola, a pre pet dana ih je iz Kupa Srbije eliminisala Crvena zvezda (0:3). S druge strane, Tekstilac je u poslednja dva kola najpre odigrao 0:0 sa Smederevom, a zatim je kod kuće izgubo od Mladosti GAT sa 2:1.

Taj meč su obeležile užasne intervencije golmana Tekstilca Bojana Brača u drugom poluvremenu, koje su direktno kumovale trijumfu Novosađana. Pri rezultatu 0:0 Brač je izašao daleko od svog gola, a onda dodao loptu direktno protivniku u noge, pa Draganu Kokanoviću nije bilo teško da pogodi prazan gol. Neki minut posle toga Miljan Vukadinović je poslao Braču loptu između nogu za 2:0.

Ove sezone je Brač propustio samo jednu prvenstvenu utakmicu, 5. novembra baš protiv OFK Vršca. Tada ga je zamenio Miljan Drinčić, koji je ostao nesavladan. Tekstilac je trijumfovao sa 1:0 autogolom Milovana Petrića u 66. minutu.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


PRVA LIGA SRBIJE, 30. KOLO:

Subota:

Jedinstvo Ub - Dubočica 2:0 (0:0)

/Karikari 52, Zubairu 72/

Mačva - OFK Beograd 1:1 (0:1)

/Abdulai 90+2 - Georgijević 1/

Sloboda - Grafičar 1:1 (0:0)

/Mijung 87 - Vukičević 56/

Smederevo - Radnički SM 1:1 (0:0)

/Obradović 87pen - Vićentijević 31/

Nedelja:

Inđija - Radnički Beograd 4:0 (0:0)

/Stojanović 49, janjić 57, Maričić 84, Popović 87/

Mladost GAT - Kolubara 3:1 (2:0)

/Vukadinović 30, 55, Šušnjara 43 - Jovanović 53/

Metalac - Novi Sad 4:2 (2:0)

/Bulatović 11, Žakula 18, Mirić 51pen, Abah 74 - Derviši 54pen, 59/

Ponedeljak:

16.00: (1,55) OFK Vršac (3,75) Tekstilac (5,30)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga SrbijeOFK VršacTekstilac Odžaci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara