Paulo Souza (©Reuters)
Paulo Souza (©Reuters)

Telenovala oko trenera Flamenga, Souza napušta klupu Poljske zbog velikana iz Rija

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.12.21. | 00:32

Portugalac blizu klupe velikana iz Rija

Flamengo je prošle sezone promenio dvojicu trenera. Sezonu je počeo Rožerio Seni, nastavio je Renato Gaučo Portalupi. Očekivali su se trofeji, ali je velikan iz Rija ostao praznih ruku. Nije odbranio titulu u Brazilu, koja je pripala Atletiko Mineiru, dok je u finalu Kopa Libertadortes bio bolji Palmeiras u Montevideu (1:2).

Najpopularniji klub u Brazilu traži novog trenera. Flamengo je hteo da vrati Žorža Žezusa, ali je on ostao u Benfiki. Pominjali su se mnogi, između ostalih i Karlos Karvaljal, trener Brage, Valter Zenga, ali na kraju je izbor pao na portugalskog trenera Paula Souzu. On je trenutno na kormilu Poljske. Zatražio je raskid saradnje sa tamošnjim savezom zbog zova s Marakane.

Izabrane vesti

Međutim, i to neće ići glatko. Naime, predsednik Poljske fudbalskog saveza Sezari Kuleš otkrio da je je odbijen zahtev Souze.

Saopšteno mi je da Paulo Souzia želi sporazumno da raskine ugovor sa reprezentacijom zbog odlaska u drugi klub. Ovo je krajnje neodgovorno ponašanje i u u suprotnosti sa prethodnim izjavama trenera. Zato sam odlučio da ovaj predlog odbijem“, napisao je Kuleš na drušvenim mrežama.

18.00: (2,75) Konja (3,30) Bešiktaš (2,55)

Očigledno, telenovela oko novog trenera Flamenga dobija nove epizode. Vicešampiona zemlje fudbala je u poslednjoj deceniji najbolje rezultate imao 2019. godine kada je na kormilu bio Žorž Žezus. Velikan iz Rija je tada osvojio ubedljivo titulu u Brazileirao, a u finalu Kopa Libertadors srušen je River Plejt u Limi (2:1). Međutim, iskusni Portugaalc odlučio je pre godinu i po da se vrati u Benfiku.

Souza je nekadašnji proslavljeni reprezentativac Portugalije. Vodio je KPR, Svonsi, Lester, Videoton, Makabi Tel Aviv, Bazel, Fjorentinu, kineski Tjenđin, Bordo, a od ove godine je selektor Poljske koju očekuje na proleće baraž za odlazak na Mundijal u Kataru.


tagovi

FlamengoPaulo Souza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara