Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Telstar hvata poslednji voz za plej-of, Iglsi ciljaju direktnu promociju

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.03.21. | 12:58

Večeras na programu poslednja dva meča 30. kola Erstedizivije; Mozzart vam na pobedu Telstara daje najveću kvotu na svetu - 1,80

Sva je sreća pa ove sezone nema ispadanja iz holandske druge lige, pa Dordrehtu ne gori pod nogama. Zbog korona virusa Savez je odlučio da nema selidbe u niži rang sve do kraja naredne sezone, te finiš prvenstva, uključujući i meč 30. kola protiv Telstara, za tim iz Južne Holandije protiče bez drame.

Duel Dordrehta i Telstara je sudar dva tima koja su u slabim formama. Gost je do prošlog kola bio u seriji od osam mečeva bez pobede, ali je pre desetak dana savladao Rodu i zadržao šanse za plej-of. Sa 11 bodova zaostatka upravo za Rodom, one su male, pa ukoliko žele da ih povećaju fudbaleri Telstara više ne bi smeli da ispuštaju bodove.

Izabrane vesti

(4,00) Dordreht (3,60) Telstar (1,80)

Surinam mu je za reprezentativnu pauzu “uzeo“ Vlijtera, ali kako mladi napadač nema značajniju ulogu u timu, ni trener Andrijes Jonker nema glavobolju po pitanju sastavljanja ekipe, jer na raspolaganju ima Glinora Pleta, strelca 15 prvenstvenih pogodaka.

Dordreht muče povrede, posebno u defanzivi, što se i te kako osetilo protiv Go Ahed Iglsa (1:5) i nedelju dana ranije u sudaru sa Osom (1:3). Zbirno, pretposlednji tim Erstedivizije je primio 75 golova na dosadašnjih 29 utakmica. Samo je Jong AZ kapitulirao u više navrata (79).

Pride, ni tradicija nije na strani domaćina. Svaki od prethodnih međusobnih duela u prvenstvu pripao je Telstaru. Na osmu uzastnu recku gostiju Mozzart vam poklanja najveću kvotu na svetu – 1,80!

Nešto kasnije Den Boš dočekuje Go Ahed Igls u poslednjem meču 30. kola Erstedivizije (21.00).

Domaćin je zakucan za dno sa svega 19 bodova i tek dve pobede na poslednjih 25 prvenstvenih utakmica, dok je gost od mogućeg 21 boda na prethodnih sedam utakmica osvojio 19 i sa pravom se nada plasmanu u elitni rang. Nova pobeda približila bi ga na četiri boda od druge pozicije, odnosno direktne promocije.

(6,00) Den Boš (4,00) Go Ahed Igls (1,50)

Tradicija je i ovde na strani gostiju. Od poslednjih pet međusobnih duela tri su pripala Iglsima, dok su preostala dva završena bez pobednika.

HOLANDIJA 2 - 30. KOLO

Ponedeljak

18.45: (4,00) Dordreht (3,60) Telstar (1,80)

21.00: (6,00) Den Boš (4,00) Go Ahed Igls (1,50)



tagovi

Erste divizijaHolandija 2TelstarDordrehtGo Ahed IglsDen Boš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara