Markus Rašford (©Reuters)
Markus Rašford (©Reuters)

Ten Hag besni: Sudije su morale da vide faul i Kundeu daju crveni! Rašford: Čist kontakt, udario me po nozi

Vreme čitanja: 4min | pet. 17.02.23. | 10:08

“Trebalo je da postignemo najmanje četiri gola”, kaže trener Junajteda

Spektakl na Nou Kampu u režiji Barselone i Mančester junajteda sudije nisu mogle da isprate. Kiptili su od besa Ćavi i Erik ten Hag, skakali i negodovali pored aut-linije, a sve je kulminiralo kada glavni sudija Marijani iz Italije nije dosudio faul nad Markusom Rašfordom i Žilu Kundeu, kao poslednjem u odbrani, pokazao crveni karton.

Takva odluka razbesnela je Erika ten Haga, dobio je Holanđanin žuti karton zbog protesta. Ni dan kasnije prašina se ne sleže na Ostrvu. Strašni Markus Rašford i holandski stručnjak su posle remija na Nou Kampu uperili prstom u sudije, a nekadašnji igrači Crvenih đavola ne mogu da veruju kakve je propuste napravio italijanski arbiter. Pa, i njegovi pomoćnici, i ljudi u VAR sobi.

Izabrane vesti

Svi do jednoga ostali su nemi kada je Žil Kunde na ivici kaznenog prostora oborio engleskog napadača. Stuštio se Rašford ka golu Barselone, kontakta je bilo – tvrde svi do jednoga – ali ne i sankcija za defanzivca Barselone. I sve to pri vođstvu Crvenih đavola od 2:1… Da je Barselona ostala sa igračem manje, ko zna kako bi se utakmica odvijala. Boli to Junajted, jer možda bi imali i prednost uoči revanša na Old Trafordu.

„Taj momenat imao je ogroman uticaj. Ne samo na ovu utakmicu, već i na kompletan dvomeč, jer pri rezultatu 2:1 bio je čist faul nad Rašfordom. Može da se diskutuje da li je bio van ili unutar kaznenog prostora, ali definitivno je za crveni karton. Pitao sam sudiju: ’Zašto?’ Odgovorio mi je: ’Bilo je van kaznenog prostora i nije faul’. Mislim da su glavni i linijski bili u dobrim pozicijama, morali su da vide, a imamo i VAR“, prokomentarisao je Erik ten Hag sporni trenutak i nastavio:

„Nije dobro, zaista loša odluka. Ne mogu da je razumem. Možda su bili impresionirani pritiskom koji je Barselona izvršila, ali to se ne sme događati na najvišem evropskom nivou“.

Erik ten Hag suđenjem nije zadovoljan, jeste igrom svog tima i žali za propuštenim prilikama. Ubeđen je da je Junajted trebalo da postigne bar četiri gola na Nou Kampu.

„Ako na gostovanju protiv prvog španskog tima budete dominantni, to možete da izdvojite kao pozitivno. Stvorili smo mnogo šansi, zapravo i više nego što možete da očekujete, i postoji malo razočaranje što ih nismo iskoristili. Večeras je trebalo da postignemo najmanje četiri gola“.

Markus Rašford (©Reuters)Markus Rašford (©Reuters)

Ni Markusu Rašfordu nije jasno zašto sudija nije prekinuo igru. Tvrdi da penal nije, ali faul – jeste.

„Bio je to važan momenat za utakmicu. Ne razumem zašto su glavni i linijski sudija tako odlučili, jer bilo je kontakta. Noga mi je ispred lopte, on me udari – to je čist kontakt. Nije penal, ali je 100 odsto faul“, rekao je strelac prvog gola za Junajted i istakao da ima osećaj kao da nisu osvojili ni bod:

„Dobro je što smo se vratili u igru, ostali smo mirni i stvarali šanse. U prvom poluvremenu su bili bolji, u drugom smo postigli dva brza gola i mislili smo da kontrolišemo dešavanja. Oni su dobar tim sa dobrim igračima, uspeli su da izjednače. Imam utisak kao da smo izgubili, tako se osećam“.

I Junajtedovi nekadašnji igrači – nisu propuštali priliku da iskritikuju ekipu posle loših izdanja – saglasni su u oceni da je kompletna sudijska postava napravila veliki propust. Morao je biti sviran faul...

„Kunde je jedan od najboljih defanzivaca na svetu, igrao je dobro na Svetskom prvenstvu sa Francuskom, ali sinoć je Markus proleteo pored njega. Nije mogao da se nosi sa njim. Bio je faul. Markus nije simulirao. Zbog toga je trener frustriran. Mislim da se Markus s punim pravom zapitao: ’Zašto bi pao?’ On je u životnoj formi, protiv njega praktično niko ne može da igra. Niko ne može da se nosi sa njim“, nema dilemu Pol Skols šta je sudija trebalo da uradi u pomenutoj situaciji .

Oven Hargrivs veruje da je Markus Rašford shvatio da igrači Barselone ne mogu da ga čuvaju i ispariraju mu brzinom i da će u revašu na Old Trafordu biti još više prepoznatljivih trkova najboljeg igrača Crvenih đavola.

„Faul je, nije ni pokušao da ide na loptu. Oba trenera su bila prilično frustrirana zbog sudije. Utakmica je bila izuzetno brza, sudije nisu mogle da je prate. Markusov trk nisu mogli da isprate ni sjajni sportisti kao što su Kunde i Arauho. Linijski sudija je morao da vidi kontakt, a Kunde je znao da će on postići gol, ako ga ne faulira. Mislim da će Markus sada shvatiti da igrači Barselone ne mogu da ga zaustave ni faulom“, zaključio je Oven Hargrivs.



tagovi

Liga EvropeMančester JunajtedBarselonaMarkus RašfordErik ten HagPol SkolsOven Hargrivs

Obaveštavaj me

Barselona
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara