Aleksandar Mitrović i Andreas Pereira (©Reuters)
Aleksandar Mitrović i Andreas Pereira (©Reuters)

Ten Hag napravio plan za Fulam: Pereira i Mitrović su dobri partneri

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.03.23. | 11:14

Mančester Junajted dočekuje londonski tim ove nedelje od 17.30 časova, u poslednjem meču četvrtfinala FA kupa

Jednog polufinalistu engleskog nacionalnog kupa smo dobili, Mančester Siti. Ove nedelje će Građanima pokušati da se pridruži i njihov gradski rival Mančester Junajted, koji će od 17.30 časova da ugosti Fulam.

Jedini londonski tim koji je preostao u FA kupu ove sezone je već mučio Crvene đavole, ali nije uspeo da ih savlada. U Premijer ligi je neposredno pred početak Mundijala u Kataru, sredinom novembra, Mančester savladao Fulam kao gost sa 2:1, pogotkom Alehandra Garnača u 93. minutu.

Izabrane vesti

Tada je doduše Fulam bio značajno oslabljen, pošto zbog povrede nije u konkurenciji bio srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović. Svestan je toga i strateg Junajteda Erik ten Hag, koji očekuje težak okršaj ove nedelje na Old Trafordu.

Mitrović je malo u padu forme, poslednji gol je postigao još početkom januara protiv Lestera. Od tada je odigrao šest prvenstvenih i tri meča u FA kupu na kojima se nije upisao u strelce, mada je protiv Sanderlenda i Lidsa bio asistent. I dalje je ubedljivo najbolji strelac Fulama, sa 11 pogodaka.

17.30: (1,42) Mančester Junajted (4,60) Fulam (7,75)

Mora srpski golgeter nekada da proradi, a na Old Trafordu Mitrović još uvek nijednom nije uspeo da se upiše u strelce. Dao je jedan gol Junajtedu, još 2016. kao igrač Njukasla, ali pred domaćim navijačima. Poslednja dva duela Fulama i Mančestera je propustio zbog povreda.

Za stvaranje šansi snažnom centarforu najviše je zadužen Andreas Pereira, nekadašnji vezista upravo Junajteda. Brazilac je ove sezone zabeležio šest asistencija.

Srećan sam zbog Andreasa. Radili smo kratko zajedno u PSV-u, pre nego što je on prešao u Mančester. Igra standardno, mislim da mu je prelazak u Fulamu bio dobar korak. Razvio je dobro partnerstvo sa Mitrovićem, mada moram da kažem da je čitav tim Fulama dobro napravljen“, rekao je Ten Hag.

Holanđanin protiv Fulama neće moći da računa na povređenog Antonija Marsijala, kao ni na Kristijana Eriksena, koji se još uvek nije oporavio.

Sredinom aprila ćemo verovatno moći da računamo na Eriksena, vratiće se na teren. Dobro napreduje rehabilitacija, svaki dan je sve bolje i videćemo kako će to izgledati kroz nekoliko nedelja“, objasnio je Ten Hag.

Fulam je za ovu sezonu pojačao vezni red, letos je doveo Žoaa Palinju, a u januaru i Sašu Lukića. Njih dvojica su koštali londonski tim zbirno oko 30.000.000 evra, a Lukić se poslednjih nedelja ustalio u startnoj postavi. Protiv Lidsa i Arsenala je odigrao svih 90 minuta, a između ta dva meča protiv Brentforda 75 minuta.

Fulam je dobar tim, visoko je plasiran u Premijer ligi i igra izuzetno kvalitetno. Palinja je ogroman faktor za njih u defanzivi. Organizuje vezni red veoma dobro, povezuje odbranu i napad i preseca protivniku veliki broj napada. Kao što sam rekao, ceo tim Fulama je dobro postavljen i ume da odigra sjajno“, dodao je Ten Hag.

---------------------

Novo, 23. kolo Mozzart Prognozzera je pred nama, nastavlja se borba za vredne nagrade i glavni dobitak od 200.000 dinara! Kao i uvek pred vama je 10 utakmica, a sve što treba da uradite je da tipujete tačne rezultate i postarate se da vam plasman i posle ove runde bude još bolji.

---------------------

FA KUP - ČETVRTFINALE

Subota

Mančester Siti - Barnli 6:0 (2:0)

/Haland 32, 35, 59, Alvarez 62, 73, Palmer 68/

Nedelja

13.00: (1,70) Šefild Junajted (3,60) Blekburn (5,40)

15.15: (1,15) Brajton (8,50) Grimsbi (15,0)

17.30: (1,42) Mančester Junajted (4,60) Fulam (7,75)

***kvote su podložne promenama


tagovi

FA kupMančester JunajtedFulamAleksandar MitrovićSaša ZdjelarErik ten Hag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara