Slavlje igrača Mančester Junajteda (©Reuters)
Slavlje igrača Mančester Junajteda (©Reuters)

Ten Hag rizikovao sa postavom, Junajted iskalio bes na Betisu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.03.23. | 23:01

Reakcija koja se tražila na Old Trafordu - 4:1 u prvom meču osmine finala Lige Evrope

Prvi put od septembra prošle godine Erik Ten Hag odlučio je da u dve uzastopne utakmice izvede istu startnu postavu. Hteo je trener Mančester Junajteda da pruži moralnu podršku igračima koji su pre nekoliko dana ranije doživeli debakl u sudaru sa Liverpulom (0:7) i dobio je željenu reakciju. Betis je u prvom meču osmine finala Lige Evrope savladan 4:1 (1:1), čime je stečena lepa prednost za revanš u Sevilji sledećeg četvrtka.

Nakon prvog poluvremena i Betisovog izdjenačenja pogotkom Ajozea Pereza u 32. minutu delovalo je da bi i gosti iz Španije mogli da zadaju udarac timu sa Old Traforda, međutim, za razliku od gostovanja na Enfildu gde su primili šest golova, drugo poluvreme ovaj put u potpunosti je pripalo Crvenim đavolima. Kao i u prvom delu susreta, ponovo su brzo poveli, a potom dokrajčili defanzivno orijentisanog rivala. Mogli su i ubedljivije da slave da Antoni u 63. minutu nije promašio zicer u situaciji kada je mogao i da doda loptu ili da Luiz Felipe nije sjajno blokirao Veghorsta nekoliko minuta kasnije.

Izabrane vesti

Uspeo je, ipak, Holanđanin da postigne svoj tek drugi gol od dolaska u Mančester Junajted iz Barnlija. Bilo je to za konačan rezultat, u 82. minutu posle odbitka na šut Mektomineja.

Veghorst je, inače, i prvi zatresao mrežu večeras, već u 5. minutu, ali iz ofsajda. Bila je to najava onoga što sledi...

Samo minut kasnije Markus Rašford je iz kontranapada nastavio golgetersku seriju. Delovao je moćno Mančester Junajted u prvih pola sata, ali je nekadašnji vezista Njukasla i Lestera vratio strepnju na Old Traford. Solidan broj golova dao je Ajoze Perez igrajući u Engleskoj, međutim, ovo mu je bio prvi Junajtedu u 14 okršaja.

Po viđenom do odlaska na odmor činilo se da bi zeleno-beli u nastavku mogli da obezbede sebi povoljan rezultat za revanš. Uspeo je Betis da umiri tempo igre, da još koji put ode pred gol Davida de Hee, ali ne i da mu ponovo ozbiljno zapreti. A, Erik ten Hag je za razliku od susreta sa Liverpulom u pauzi između dva poluvremena uspeo da motiviše svoje igrače.

Kritikovani Bruno Fernandeš ovaj put je odigrao kao što se očekuje od kapitena, Rašford, Antoni i Veghorst dobro su se kretali i to je donelo dva brza gola domaćem timu.

U 52. minutu Kazemiro se iskupio za izgubljenu loptu kod pogotka Betisa; presekao je napad gostiju i započeo akciju koju je prelepim udarcem okončao Antoni. Samo šest minuta kasnije Bruno Fernandeš se odlično ubacio na prvu stativu posle centaršuta Luka Šoa iz kornera.

Bio je to udarac od kog se španski predstavnik nije oporavio, a čak je i primio još jedan. Zadao ga je pominjani Vaut Veghorst.

Pokazao je Mančester Junajted reakciju kakva se priželjkivala na Old Trafordu i najavio da bi ove sezone mogao do još jednog trofeja pored već osvojenog Liga kupa. Sa izdanjem kao večerašnjim, to će i te kako biti moguće i u Ligi Evrope i(li) u FA kupu.

LIGA EVROPE – OSMINA FINALA (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

Roma - Real Sosijedad 2:0 (1:0)

/El Šaravi 13, Kumbula 87/

Bajern Leverkuzen - Ferencvaroš 2:0 (1:0)

/Demirbaj 10, Tapsoba 86/

Sporting Lisabon - Arsenal 2:2 (1:1)

/Inasio 34, Paulinjo 55 - Saliba 22, Morita 62ag/

Union Berlin - Union Sen Žiloaz 3:3 (1:1)

/Juranović 42, Knohe 69, Mihel 89 - Bonifase 28, 72, Fertesen 58/

Juventus - Frajburg 1:0 (0:0)

/Di Marija 53/

Mančester Junajted - Betis 4:1 (1:1)

/Rašford 6, Antoni 52, Fernandeš 58, Veghorst 82 - Perez 32/

Sevilja - Fenerbahče 2:0 (0:0)

/Đordan 56, Lamela 85/

Šahtjor - Fajenord 1:1 (0:0)

/Rakicki 79 - Bulaud 88/


tagovi

Mančester JunajtedBetisMarkus RašfordAjoze PerezLiga EvropeErik ten Hag

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara