©Reuters
©Reuters

Teo se pretplatio na evrogolove protiv Atalante, Boginja se izgubila u Đavoljem trouglu San Sira (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.02.23. | 22:44

Milan vezao četvrtu pobedu u svim takmičenjima prvi put od starta sezone

Više nema dileme – Milan je onaj stari! Prebrodio je krizu i ponovo pobeđuje! Redom Torino, Totenhem, Moncu i večeras Atalantu na San Siru – 2:0 (1:0)! Četvrti trijumf zaredom, najduži pobednički niz Rosonera u svim takmičenjima od starta sezone, podatak koji dodatno pojačava utisak da su crni dani definitivno iza šampiona Italije.

Stefano Pioli je posle dužeg vremena pronašao izgubljeni recept iz drugog dela prethodne sezone. Recept koji ga je odveo do titule prvaka države, a u kojem jasno piše kako do cilja - hirurški preciznim napadima i defanzivnom klinikom. "Bunker skudeto", kako su italijanski mediji krstili odbrambenu liniju Milana na čijoj je osnovi Pioli izgradio prošlogodišnji uspeh, ponovo je u funkciji. Postići gol protiv milanskog tima ponovo je postao vraški težak zadatak koji čak ni Atalanta, tim koji je od početka 2023. godine postizao blizu dva i po gola po utakmici, nije uspeo da reši.

Izabrane vesti

Štaviše, Boginja večeras po prvi put od 2004. godine (otkako Opta sakuplja podatke) u Seriji A nije uspela da uputi nijedan udarac ka golu rivala do pauze! Meč je završila sa tri šuta, ali Majka Menjana (našao se među stativama prvi put posle pet meseci) nije uspela da natera na intervenciju. Svaki je završio izvan okvira.

Rasmus Hejlund, momak što je pre dve nedelje protiv Lacija zaličio na slabiju verziju Erlinga Halanda, i Ademola Lukman, jedno od prijatnijih iznenađenja na Čizmi ove sezone, duo Boginje koji je u prethodnom periodu terorisao odbrane u Seriji A, izgubio se u Bermudskom trouglu - poznatom i još pod nazivom Đavolji - koji su pred Menjanovim golom oformili Fikajo Tomori, Malik Tšau i Pjer Kalulu, trio zaslužan što Milan ni na četvrtoj uzastopnoj utakmici nije primio gol.

Huana Musoa su na drugoj strani saigrači ostavili na vetrometini. I opet će argentinski golman sanjati Tea Ernandeza. Levi bek francuske reprezentacije kao da se pretplatio na evrogolove. U maju prošle godine je protiv Boginje na San Siru napravio slalom preko čitavog terena vredan nominacije za Puškaš nagradu, večeras na istom terenu uhvatio volej koji bi morao da uđe u nominaciju za gol sezone u Seriji A. Olivije Žiru mu je sa puno osećaja spustio dugu loptu Kalulua, a kapiten Milana (u odsustvu Simona Kjera) strašnim udarcem - završio akciju - istina, tek pošto se lopta odbila od Musoovih leđa - trojice francuskih fudbalera.

Milan je u nastavku mogao nekoliko puta da reši pitanje pobednika, ipak, Leao je što u prvom, što u drugom poluvremenu, propustio nekoliko prilika. Sredinom drugog dela čak je promašio čitav fudbal nakon što ga je Sandro Tonali poslužio na desetak metara. Ipak, nijedna njegova neiskorišćena šansa nije bila toliko velika kao ona koju je upravo Portugalac pospremio Žunioru Mesijasu, a ovaj sa šest-sedam metara prebacio čitav gol!

Srećom po Milan, Atalanta nije ni došla u situaciju da ih kazni, a dvojac se do kraja ipak iskupio. Nakon što su njihovi saigrači razmenili nekoliko dodavanja na sredini terena, Leao je uočio utrčavanje koje je Mesijas napravio kroz srce Atalantine odbrane, poslao mu pravovremenu loptu, a Brazilac prebacio ćušnuo loptu preko istrčalog Musoa za potvrdu trijumfa.

Senku na neočekivanu rutinsku pobedu bacile su suspenzije Leaa i Radeta Krunića koji zbog kartona neće imati pravo nastupa u narednom kolu protiv Fiorentine. Opet, Milan je iskoristio poraz Intera i bodovno se izjednačio sa gradskim rivalom na drugoj poziciji i usput usporio rivala koji je do sredine februara ozbiljno pretio da se umeša u borbu za prva četiri mesta, što je Pioliju u ovom trenutku mnogo bitnije.

SERIJA A – 24. KOLO

Subota

Empoli - Napoli 0:2 (0:2)

/Ismajili 17, Osimen 28/

Leče - Sasuolo 0:1 (0:0)

/Torstvedt 65/

Nedelja

Bolonja - Inter 1:0 (0:0)

/Orsolini 76/

Salernitana - Monca 3:0 (0:0)

/Kulibali 52, Kastanos 66, Kandreva 71/

Udineze - Specija 2:2 (1:1)

/Beto 22, Pereira 55 - Nzola 6, 72/

Milan - Atalanta 2:0 (1:0)

/Muso 26ag, Mesijas 86/

Ponedeljak

18.30: (3,35) Verona (3,20) Fjorentina (2,40)

20.45: (1,45) Lacio (4,30) Sampdorija (8,50)

Utorak

18.30: (5,90) Kremoneze (3,70) Roma (1,70)

20.45: (1,82) Juventus (3,60) Torino (5,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AMilanAtalantaTeo Ernandez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara