Rouds postiže gol vredan finala na Vembliju (©Reuters)
Rouds postiže gol vredan finala na Vembliju (©Reuters)

Terijeri kidišu na Premijer ligu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.05.22. | 22:43

Hadersfild prvi finalista plej-ofa u Čempionšipu

Ušao je Hadersfild kao blagi favorit u plej-of Čempionšipa i prvu prepreku uspešno preskočio. Posle 1:1 u gostima, na svom Džon Smitu savladao je Luton 1:0.

Prvi meč nije bio posebno uzbudljiv, ali su Terijeri ostavili nešto bolji utisak. U revanšu je, takođe, viđena čvrsta odbrana Lutonovih fudbalera, ali slomio ju je Džordan Rouds pogotkom 82. minutu.

Izabrane vesti

Škot je meč počeo na klupi, ali je sredinom prvog poluvremena zamenio povređenog napadača Denija Varda. Bio je spreman za to. Sjajno se prikrao protivničkom igraču na drugoj stativi pri centaršutu iz prekida i vešto reagovao. Bio je to tek četvrti gol iskusnog napadača, koji će - ukoliko Hadersfild bude slavio na Vembliju 29. maja - prvi put u karijeri dobiti priliku da zaigra u Premijer ligi. Dosad je nastupao u drugom, trećem, pa i četvrtom rangu engleskog fudbala.

Poslednji korak do sna moraće Rouds i njegovi saigrači da naprave protiv Šefild Junajteda ili Notingem Foresta. Prvi njihov duel završen je pobedom Notignema 2:1 u gostima. Ko god da prođe, neće biti lako. S nekadašnjim evropskim prvakom iz Notingema Hadersfild je ove sezone igrao triput, zbog susreta u FA kupu, dvaput je izgubio i jednom pobedio, dok je u dva meča sa Šefildom osvojio četiri boda.

Nisu se plavo-beli kroz istoriju naigrali u Premijer ligi, jedina dva učešća upisali su u sezonama 2017/18. (16 mesto) i 2018/19. (20). Probaće sada ponovo da se domognu elite, ali i nešto duže zadrže u njoj. Videćemo da li su mladi Španac na klupi Karlos Koberan (39) i njegovi igrači spsobni za takav učinak.

ČEMPIONŠIP, PLEJ-OF - POLUFINALE, REVANŠI

Ponedeljak

Hadersfild - Luton 1:0 (0:0)

/Rouds 82/

Utorak

20.45: (2,30) Notingem (3,25) Šefild Junajted (3,50) /prvi meč 2:1/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

HadersfildLuton Taun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara