Terzić o Mijatoviću: Postoji cena ispod koje nećemo da idemo

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.01.24. | 21:15

“Sremčević će biti rasan napadač”, poručio direktor crveno-belih

Priča o Crvenoj zvezdi u zimskim mesecima pretvorila se u isčekivanje dugo najavljivanog transfera Jovana Mijatovića u redove Njujork Sitija, odnosno Siti grupe. Predstavnici te grupacije boravili su na Kipru, pre toga obavili i video poziv sa najefikasnijim igračem Crvene zvezde u jesenjem delu sezone. Čeka se finalna ponuda, kako bi srpski šampion realizovao jedan od najvećih izlaznih transfera u novijoj istoriji.

Pominje se cifra od osam miliona evra, još dva kroz bonuse. Ali generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić bio je obazriv u intervju za televiziju Arena Sport.

Izabrane vesti

“Ne želimo da pričamo o stvarima koje još nisu realizovane i odrađene. Postoji interesovanje za Jovana Mijatovića. Postoji cena, odnosno novac, ispod kojeg nećemo da idemo. Postoji i šansa da ostane u Crvenoj zvezdi. Tržište će odlučiti”, rekao je za televiziju Arena Zvezdan Terzić.

Potom je pohvalio rad i učinak Zvezdinog Bekama u prethodnom periodu.

“On je dete sa strahovitim samopouzdanjem, to je preduslov da se napravi velika karijera. Ima strast prema fudbalu. Videli ste kako je izveo penal protiv Mladosti. Iskoristio je šansu jesenas. To je putokaz za ostale mlade igrače”.

A Crvena zvezda ih ima u ovom trenutku.

“Najviše očekujemo od Vilija Radojevića. Nametnuo se na poziciji levog beka. Odmah iza njega su Knežević i Jovan Šljivić. Minutaža ostalih zavisiće od rezultata, zdravstvenog biltena”.

Crvena zvezda je ove zime već napravila veliki transfer, pošto se 18-godišnji Kosta Nedeljković otisnuo put Aston Vile.

“Često vagamo da li je pravi momenat prodati igrača. Zavisi od finansijske situacije, kao i procene da li ćemo dobiti veću ponudu. Mi nemamo utakmice u Evropi, domaća liga nije atraktivna zbog uslova i kvaliteta. Teško je onda podići cenu iz takvog ambijenta. O tome govori i primer Erakovića. Za njega smo imali ponudu od devet miliona leta 2022. godine. Samo 12 meseci kasnije cena mu je pala za dva miliona. Cena od devet miliona evra za desnog beka je odlična. Nama imponuje što smo prodali igrača u Premijer Ligu, dokaz je da imamo igrače za najjača svetska takmičenja”.

Crveno-beli za sada nisu dovodili, ali ne znači da neće. Čeka se odlazak Jovana Mijatovića, kako bi se aktivirala priča o Urošu Sremčeviću. Njega je Zvezdan Terzić i rukovodstvo crveno-belih gledalo ka Kipru.

“Prišao mi je golman Lučana Stamenkvić na poluvremenu i zahvalio mi se što sam došao da ga gledam. Šalu na stranu. Sremčević je rasan napadač. Rekao sam već mnogo toga o njemu. Ima ozbiljan potencijal, još je maloletan”.

Ponovio je Terzić da je teško steći realnu sliku o kvalitetima Crvene zvezde tokom priprema na Kipru, s obzirom da Milojeviću nedostaju petorica reprezentativaca. Plus Rodić, Ivanić i Katai.

“Vidi se da je Vladan Milojević uveo red i ozbiljnost. Posebno u fazi odbrane”.


tagovi

Zvezdan Terzić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara