Terzić (© Star sport)
Terzić (© Star sport)

Terzićeva kandidatura za startnih 11, Holenderov status ugrožen

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.08.21. | 10:07

Kako bi mogao da izgleda Partizanov tim u revanšu sa Santa Klarom

Utakmica sezone. Izanđali termin iz Partizanove perspektive. Svake godine pred kraj leta se tako krsti okršaj vredan plasmana u grupnu fazu evropskih takmičenja, kasnije se isti prišije duelu sa Crvenom zvezdom, pa finalu Kupa Srbije kako bi se spasla sezona. Ovog avgusta meč sa Santa Klarom zaista ima specifičnu, ne i sudbinsku vrednost za crno-bele, jer će se fudbal na Topčiderskom brdu igrati bez obzira na ishod drugog susreta sa Portugalcima.

Za nju se u Humskoj spremaju u vanrednim okolnostima. Nedostaje im Danilo Pantić, skoro da ne postoje šanse da za sastav konkuriše Saša Zdjelar, zbog tri žuta kartona u kvalifikacijama sam sebe je eliminisao Slobodan Urošević, te će sastav Parnog valjka u četvrtak od 21 čas biti znatno drugačiji od projektovanog tokom priprema. U njemu bi moglo da bude i iznenađenja, pošto se na poslednjih nekoliko mečeva Nikola Terzić nametnuo kao opcija po krilu.

Izabrane vesti

Kao što studenti šalju biografije poznatim firmama, tako je mladi vezista u Lazarevcu sročio motivaciono pismo i prosledio ga na adresu Aleksandra Stanojevića. U zaključku je naveo koliko može da bude koristan pred protivničkim golom, na efektan način je završio akciju, podigao vođstvo favorita, usmerio ga ka nastavku savršenog niza na superligaškim terenima i proslavom gola ispoljio energiju tako potrebnu Partizanovim fudbalerima. Terzić je u poslednje tri sedmice promolio glavu, maltene od anonimusa postao igrač za rotaciju, najpre dokazao u Novom Pazaru da može da bude bonus (šef struke tad hvalio njegovu taktičku zrelost), u revanšu sa Sočijem namestio pogodak Aleksandru Šćekiću vredan produžetaka, čak se prijavio da puca peti penal protiv Rusa (nije bilo potrebe), da bi u nedelju veče protiv Kolubare upisao prvenac na novoj adresi.

Nikola Terzić u ovom trenutku ima bar dve karakterisitke neophodne Partizanovom fudbaleru. Igračku drskost i samopouzdanje kojim grabi napred. Tu su plusevi koji bi mogli da znače da će njegova kandidatura biti prihvaćena, međutim... Bivšem članu Čukaričkog je samo 20 godina, do pre šest meseci igrao je Prvu ligu Srbije u dresu IMT-a i nije baš jednostavna odluka promovisati ga u startera naspram fizički besprekorno spremnih Portugalaca i Brazilaca, koji su na Azorskim ostrvima pokazali koliko mogu da budu „namazani“. Naročito ako se zna da bi promocija Terzića u prvih 11 značila i manje korekcije u njegovoj postavci, jer je u osnovi desno krilo, a to mesto rezervisano je za kapitena Lazara Markovića.

Veće su šanse da se o Terziću razmišlja kao potencijalnom iznenađenju na suprotnom kraju manevra. Danilo Pantić je odustan zbog povrede Ahilove tetive, Nemanja Jović je u nedelju veče igrao završnih pola sata posle pet utakmica propuštenih zbog povrede kolena, definitivno nije u ritmu. Filip Holender jeste, ali nije na nivou igara iz minule sezone kad je ofanziva u pitanju. A Partizanu su potrebni prodori, šanse, asistencije i golovi. Holenderove kolone su prazne na obračunu svih pet mečeva na evropskoj sceni ove sezone, ništa konkretno nije uradio prošle sedmice u Ponta Delgadi, ali je iskusniji fudbaler od Terzića i sturka mu veruje između ostalog što može da zatvara protivnika po boku, pomaže odbrani. I pozicija na kojoj sad igra mu je prirodna. Mada, deluje da mu je status ugrožen. Saznanje da je Holenderu desna noga jača i da sa boka može da se zaleti na protivnika omogućava mu malu prednost. Tim pre što je dve trećine susreta sa Kolubarom presedeo na klupi i utisak je da ga je Stanojević svesno odmarao za Santa Klaru. Terzić je levonog, sve utakmice dosad je počinjao na desnoj strani, međutim, nekad nužda zakon menja...

U odnosu na prethodni prvenstveni duel promena će biti na svakom delu terena. Za Santa Klaru bi među startere trebalo da se vrate golman Aleksandar Popović, desni bek Aleksandar Miljković i štoper Siniša Saničanin, na desno krilo će Lazar Marković, a centralni vezista će najverovatnije opet biti Bibars Natho.



tagovi

FK PartizanLiga konferencijeNikola TerzićFilip HolenderAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara