Uroš Spajić (©Reuters)
Uroš Spajić (©Reuters)

Teška povreda Uroša Spajića, neće igrati na Svetskom prvenstvu u Kataru

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.04.22. | 12:14

Štoper Kasimpaše pokidao ligament kolena

Kasimpaša je pobedila Bešiktaš 3:0 i prebrinula brige oko opstanka u najjačem rangu turskog fudbala, ali velika pobeda gostiju ostala je u senci povrede Uroša Spajića.

Štoper srpske reprezentacije morao je da bude zamenjen u finišu meča zbog povrede kolena. I to, vrlo ozbiljne. Po saznanjima Mozzart Sporta Spajić je pokidao ligament desnog kolena i moraće da pauzira da kraja kalendarske godine, što znači da ga neće biti na Svetskom prvenstvu u Kataru (21. novembar - 18. decembar 2022).

Izabrane vesti

Štoper Kasimpaše na travi se našao pošto je u nameri da oduzme loptu protivničkom igraču nezgodno iskrenuo nogu. Odmah je bilo jasno da situacija nije dobra...

Prethodno je, u 28. minutu, Spajić asistirao za vodeći gol svog tima, čime je potvrdio dobru formu od dolaska u Tursku iz Krasnodara tokom zimskog prelaznog roka. Ustalio se u timu koji je podigao formu tokom drugog dela sezone i pobegao od borbe za opstanak. Doneo je sigurnost u defanzivu Kasimpaše. U poslednjh pet mečeva sa njim u startnoj postavi ekipa iz Istanbula je četiri puta pobedila i jednom izgubila, uz četiri primljena gola od kojih su tri u pomenutom porazu (2:3 od Karagumruka).

Odsustvo Spajića biće veliki peh za srpsku reprezentaciju, pošto je redovno bio na spiskovima Dragana Stojkovića. Bivši štoper Crvene zvezde dosad je sakupio 20 nastupa za nacionalni tim, među kojima je poslednjih 25 minuta velike pobede nad Portugalijom u Lisabonu. Bio je i deo ekipe na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, ali ga Mladen Krstajić nije uvodio u igru.

Ima još vremena do Mundijala, ali trenutno se kao alternativa Spajiću u reprezentaciji nameće mladi Strahinja Eraković iz Crvene zvezde, koji je značajno napredovao ove sezone igrajući u tandemu sa Aleksandrom Dragovićem. I sam Stojković nedavno je pozitivno pričao o njemu. Tu je naravno i Nikola Maraš, ustalio se u Rajo Valjekanu, igrao i u iznenađujućoj pobedi nad Barselonom...

Nikola Milenković, Strahinja Pavlović, Matija Nastasić, Stefan Mitrović i Milloš Veljković svakako su standardni kod Stojkovića. Na mestu štopera u Sevilji igra i Nemanja Gudelj.



tagovi

Uroš Spajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara