Gžegož Krihovjak (©AFP)
Gžegož Krihovjak (©AFP)

Teški dani za Marka Nikolića: I Ufa se odbranila u Moskvi, u četvrtak - biti ili ne biti (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.07.20. | 17:32

Jalov posed lopte i velika greška Murilja kumovale remiju od 1:1

Četiri kola, četiri boda i već viđeno mesto u Ligi šampiona pod velikim znakom pitanja. Posle remija protiv Krila Sovjetov i Sočija, te onog podnošljivog u derbiju sa Spartakom, još jedan kiks koji Lokomotiva nije sebi smela da dozvoli. Tim Marka Nikolića je u 28. kolu prvenstva Rusije na domaćem terenu igrao nerešeno protiv tvrdoglave Ufe kojoj je pogodak sa penala doneo 1:1 u Moskvi.

Nije tu bilo ničeg spornog u vezi sa penalom. Ufa, koja je poslednji ligaški poraz doživela još pre prekida sezone zbog pandemije virusa Kovid-19, odlučila se za uobičajenu taktiku: stroga defanziva i povremeni juris na kontre.

Izabrane vesti

Odlično to funkcioniše tokom cele sezone, a i danas je obavilo posao. Uostalom, Ufa je na šestom mestu na tabeli iako je sve skupa postigla 22 gola na 27 utakmica i u tom segment je samo Rubin gori. Međutim, Ufa je i primila samo 23 gola, više samo od Zenita što jasno pokazuje da se u tom timu zna ko šta radi.

U Nikolićevom se nije znalo kako protiv takvog bunkera. Imala je Lokomotiva 75 odsto posed lopte u prvom poluvremenu, ali bez posebnog učinka u napadu. I onda prodor 21-godišnjeg Artjoma Golubjeva i neoprezan start Brazilca Murilja. Penal kao vrata i sigurna egzekucija Danila Fomina, koji se, kao i Golubjev, fudbalski školovao u Rusiji čuvenoj Krasnodarovoj školi.

Ništa se značajno nije promenilo ni u nastavku. Lokomotiva se svim silama zaletela ka protivničkom golu, imala 15 šuteva, međutim, ozbiljno se ekipa muči u završnici što može da posluži kao objašnjenje zbog čega je Nikolić navodno više nego zainteresovan da u Moskvu povede Partizanovog napadača Umara Sadika.

Junak finala sa Eura 2016, Portugalac Eder, po svemu sudeći će ostati igrač od jednog gola, ali srećom po Nikolića u Moskvi je i dalje Žeferson Farfan. Iskusni Peruanac – na jesen će proslaviti 36. rođendan – u igru je ušao u 70. minutu kao Nikolićev džoker sa klupe i već u 81. spasio srpskog trenera velike glavobolje pošto je centaršut Žoaa Marija pretvorio u pogodak za konačnih 1:1.

Međutim, to je samo kratak predah za Nikolića, jer već u četvrtak Lokose očekuje veliki derbi sa gradskim rivalom CSKA. Ako Armejci danas pobede Rubin, a potom u četvrtak i Lokomotivu preskočiće je na tabeli. To isto bi mogao da uradi i Krasnodar ako dobije preostale četiri utakmice u finišu prvenstva, a kalendar mu ide na ruku, jer čak tri utakmice igra kao domaćin.

Ne tako davno izgledalo je kao da će Lokosi sigurno u Ligu šampiona. Sad već nije tako izvesno. Svejedno je Nikolić u Moskvi svejedno dočekan na nož zato što je nasledio klupsku legendu Jurija Sjomina, ali ako ispusti plasman u evropsku elitu daće kritičarima i povod da ga razapinju i pre no što je uspeo da zamisli sprovede u delo.

RUSIJA 1 – 28. KOLO

Subota

Arsenal Tula - Tambov 2:1 (1:0)

/Pantelejev 20p, Lutsenko 82 - Kostjukov 55/

Ahmat Grozni - Zenit 1:1 (1:1)

/Ivanov 6 - Driusi 22/

Soči - Spartak Moskva 1:0 (1:0)

/Maslov 24ag/

Nedelja

Lokomotiva Moskva – Ufa 1:1 (0:1)

/Farfan 80 - Fomin 40pen/

17.30 (1,50) CSKA M. (4,00) Rubin (7,50)

17.30 (2,20) Dinamo M. (3,10) Samara (3,60)

17.30 (5,20) Orenburg (3,70) Rostov (1,70)

19.30 (1,50) Krasnodar (4,30) Ural (6,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Marko Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara