Teški dani Zvezdinog bisera: Andrija Radulović ima mononukleozu

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.03.21. | 14:45

Sa sličnim problemom se svojevremeno suočio i Dejan Joveljić

Početak u seniorskom fudbalu je bio idealan, propraćen golom u mreži Radnika iz Surdulice u junu prošle godine. Ali nastavak puta Andrije Radulovića u dresu matične Crvene zvezde nije bio obojen ružičastim tonovima. Daleko od toga. Skoro mesec dana, tokom zimskog prelaznog roka, trajala je saga oko narednog koraka u karijeri rođenog Kotoranina, momka sa čarobnom levom nogom.

Čelnici i sportski sektor Crvene zvezde želeli su da ga očelične u dresu Grafičara, on i njegov menadžerski tim su imali drugačije zahteve. Video je krilni fudbaler sebe u nekom od superligaških klubova, ali je posle nekoliko pokušaja da se pronađe kompromis, Radulović prekomandovan u omladinski tim.

Izabrane vesti

Momak rođen 2002. godine imao je zapažen učinak u nekoliko kola ovog proleća, ali ga je onda poterao novi maler. Oboleo je od monokuleoze, koja je u narodu poznatija i kao i bolest poljupca.

Imam sutra još jedan test, posle kojeg bi sve trebalo da bude dijagnostikovano. Međutim, dokotori su mi već rekli, da su gotovo sigurni da je u pitanju mononukleoza. Imam povišenu temperaturu već 15 dana, grlo mi je u haosu. Pijem neke antibiotike...“, rekao je za MOZZART Sport Andrija Radulović.

Jasno je da će strelac sjajnih golova protiv Totenhema i Olimpijakosa u prošlogodišnjoj Ligi šampiona za mlade, morati da odsustvuje sa terena duži period. Međutim, ne želi da preskače stepenice. Sa sličnim problemima u crveno-belom dresu susretao se i Dejan Joveljić, pa je uspeo da se nametne u seniorskom timu, i potom ostvari transfer težak četiri miliona evra.

„Nadam se da ću do kraja sezone biti na terenu. Rekli su mi da ću posle ovog, sutrašnjeg testa, morati da pijem antibiotike u narednih mesec dana. Važno je da ozdravim, kasnije će sve biti mnogo lakše“, jasan je Radulović.

Tokom šest meseci u prvom timu, Andrija Radulović je odigrao devet utakmica. Postigao je golove u sudarima sa Radnikom i Zlatiborom, a asistencijom na Banjici pomogao crveno-belima da se plasiraju u četvrtfinale Kupa Srbije. Ipak, zbog oštre konkurencije na levom boku, predloženo mu je da ode u Grafičar... Kasnije znate šta se izdešavalo.

Pre godinu dana Andrija Radulović je bio projektovan kao vođa novog talasa Zvezdine dece. Pominjalo se da su za njega zainteresovani Milan i Inter, i da su spremni da Crvenoj zvezdi plate 1,2 miliona evra. U priči je bio i Leverkuzen, ali je sve ostalo na tome. Verovalo se da će Radulović imati značajnu ulogu u prvom timu.

I sada se veruje, ali pred levonogim mladićem je period oporavka...


tagovi

Andrija Radulović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara