Luis Garido (©MN Press)
Luis Garido (©MN Press)

Teško bez Urenje i Garida

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.05.20. | 15:27

Alahuelense oslabljen pred nastavak sezone u Klausuri Kostarike

Fudbal se vraća u život. Prvenstvo Belorusije premašilo je vrhunac popularnosti, a novi šampionati koji su u međuvremenu počeli, polako, preuzimaju primat. Najpre, logično, Bundesliga i Cvajta, ali nije nezanemarljiva i trka na Kostariki, gde se nastavlja ovogodišnja Klausura.

Na travnatim terenima ove daleke zemlje vladala je tišina od 16. marta. Kao u stvari i na većini delova planete. Situacija se sada promenila.

Izabrane vesti

Zavesu podižu Gvadalupe i Limon (23.00), a u toku jutra snage odmeravaju još Kartahines i Alahuelense (04.00).

Gvadalupe je daleko od svoje najbolje sezone. Ekipa Gejnera Segure posle 15 rundi nalazi se na šestom mestu na tabeli. Klub je jedan bod iza plej-of zone i danas ima sve šanse da se probije u željenu grupu. U poslednjem kolu, Gvadalupe je remizirao 2:2 sa San Karlosom, produživši seriju bez poraza na tri meča.

Što se tiče Limona, i pored svih predviđanja ekipa Horacija Eskuivela je tek deseta na tabeli. Ipak, klub ima šanse da se probije u plej-of, pošto zaostaje osam bodova za pozicijom u doigravanju. Ulažu se napori Lemona u ovom pravcu, u poslednjem kolu pobedio je Heredijano 1:0, prekinuvši seriju od dva meča bez pobede.

Na tri poslednja odmeravanja na domaćem terenu Gvadalupe nije izgubio od Lemona, ostvarivši dve pobede i remi, dok uopšteno nije poražen kod kuće na poslednjih pet domaćih mečeva.

Četvrtoplasirani Kartahines mogao je da ostvari daleko bolji plasman do sada, samo da je imao na raspolaganju bolju defanzivu. U odbrani igra vrlo slabo. Već je uspeo da primi 25 golova. U goste mu stiže drugoplasirani Alahuelense, koji se bori za prvo mesto. U 15 kola ekipa Andresa Carevića, Argentinca hrvatskog porekla, izgubila je samo dva puta, upisala osam pobeda i remizirala pet puta. Ipak, ostaje da se vidi da li ekipa Ernana Medforda, nekada igrača zagrebačkog Dinama, može da iskoristi izostanak udarne igle rivala. Naime, reprezentativac Markos Urenja, nedavno je pojačao korejski Gvangđu, a nešto ranije Luis Garido, bivši vezista Crvene zvezde, pojačao je špansku Kordobu.



tagovi

KostarikaLuis Garido

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara