Milojević (© MN Press)
Milojević (© MN Press)

Teško je bez gol-mašine iz Sirije: Milojević propustio šansu da bude lider

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.01.21. | 20:09

Remi Al Ahlija, crveni karton Vitasa, pobeda Miletićevog tima

Propustio je Al Ahli savršenu priliku da izbije na čelo tabele Premijer lige Saudijske Arabije. Klub iz Džede, na čijoj klupi sedi Vladan Milojević, odigrao je samo 2:2 protiv Al Batina i remijem ostao uskraćen za dva poena koja bi mu omogućila da se bodovno poravna sa trenutnim liderom, Al Šababom.

A bio je Milojevićev tim blizu, dvaput je vodio, međutim, dvaput je i ispuštao prednost, pa je na kiks Al Hilala odgovorio identičnim ishodom, iako mu se crtalo da makar prestigne velikana iz Rijada.

Izabrane vesti

Početkom drugog kruga šampionata, Al Ahli je ugostio ne toliko popularni, mada opasni Al Batin. Posle golova Motava Havsavija u 11. i Salmana Al Moašera u 28. minutu iz penala delovalao je da hita ka trećem vezanom trijumfu, međutim, gosti su uspevali da se vrate i tako ukoče favorita u nameri da se dokopa liderske pozicije. Možda Al Ahlinju nije uspelo jer je već drugi uzastopni meč van stroja Omar Al Soma, gol-mašina iz Sirije, najbolji strelac tima (osam golova ove sezone) i godinama najproduktivniji član kluba (172 pogotka na 198 utakmica). Domaćinu nisu pomogli ni Ljubomir Fejsa (90 minuta na terenu), ni Marko Marin (ušao šest minuta pre kraja).

Srpskim ljubiteljima fudbala koji pomno prate dešavanja u Saudijskoj Arabiji možda će biti interesantno da je Nemanja Miletić komandovao odbranom Al Raeda u trijumfu nad Damakom (4:2), da Nemanja Nikolić ovoga puta nije igrao za isti tim, te da je Uroš Vitas zaradio crveni karton u remiju Al Kadisije sa Al Vehdom (2:2).




tagovi

Saudijska ArabijaSaudijska Arabija 1Vladan MilojevićOmar Al SomaAl AhliUroš VitasNemanja R. MiletićNemanja Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara