(© Reuters)
(© Reuters)

Teško je poverovati, ali je tačno: Šta UEFA osmisli, Emerson osvoji

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.06.23. | 23:52

Brazilac sa italijanskim pasošem vlasnik pet najznačajnijih trofeja u organizaciji Evropske kuće fudbala

Može Dani Alves da se pohvali da je najtrofejniji igrač u istoriji fudbala (43), ali samo jedan momak ima pravo da kaže da je pet različitih pehara u organizaciji UEFA. I on je jBrazilac, mada bi ste teško pogodili iz prvog pokušaja da je reč o Emersonu Palmijeriju.

Brazilac sa italijanskim pasošem podigao je u Pragu trofej namenjem pobedniku Lige konferencije, pomogao Vest Hemu da osvoji prvi pehar posle 1980, kad je klub iz Istočnog Londona bio najbolji u FA kupu i upisao se u istoriju kontinentalnog fudbala. Niko pre njega nije objedinio slavlja u četiri klupska i jednom reprezentativnom takmičenju.

Izabrane vesti

Većinu trofeja pre ovog u Češkoj Emerson je osvojio kao član Čelsija. Nisu mu bile namenjene glavne uloge, ali je redovno bio tu. Kad je osvojena Liga šampiona 2021. protiv Mančester Sitija, a istog leta kad je u borbi za naslov Superkupa Evrope penalima savladan Viljareal predstavljao je jednog od vojnika Tomasa Tuhela.

Prethodno, 2019. Emerson je u Bakuu pomogao Plavcima da vođeni trenerskom rukom Mauricija Sarija savladaju Arsenal i postanu najbolji u Ligi Evrope.

U međuvremenu, rastao je pod palicom selektora Italije, Roberta Mančinija i učestvovao u senzacionalnom pohodu Azura na vrh Evrope 2021. A onda se kao prvotimac Vest Hema postarao za obaranje Fjorentine i pehar Lige konferencije.

Kolekciju pehara Emerson Palmieri neće biti u prilici da uveća već za dve sedmice, jer ga nema na spisku reprezenatcije Italije za završni turnir Lige nacija u Holandiji.


tagovi

Emerson PalmijeriVest HemLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara