Stanojević (© Star sport)
Stanojević (© Star sport)

Teško je vaditi se u gostima protiv Fenera: Stanojević čeka prvi gol otkako je stigao u Konju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.02.23. | 19:04

Ener Valensija dvostruki strelac, gosti skrivili penal i dobili crveni već do 22. minuta - 0:4

Sačekaće Aleksandar Stanojević neku drugu priliku za premijerni gol i prve bodove u Turskoj. Srpski strateg proživljava težak period otkako je stigao u tamošnju Superligu, a nije baš da mu igrači Konje pomažu, koji su sopstvenim propustima uveli goste u ogromne probleme na gostovanju Fenerbahčeu i uticali na još jedan poraz – 0:4.

Ni mnogo kvalitetniji timovi od Konje ne bi izdržali da ostanu neporaženi na stadionu „Šukru Saradžoglu“, pogotovo sad kad je Fener bolji nego prethodnih sezona. Jedino što Konji nikako ne ide pod Stanojevićevim vođstvom, što se videlo u susretu 23. kola.

Izabrane vesti

Već do polovine prvog poluvremena gosti su bili u rezultatskom i brojčanom zaostatku. Najpre su skrivili penal u 13. minutu koji je realizovao Ener Valensija, potom je u 22. Mame Dijuf isključen zbog drugog žutog kartona i tu je ambicijama zelenih bio kraj.

Pogotovo kad je Ekvadorac Valensija u nadokandi prvog dela još jednom zatresao mrežu, na atraktivan način. Njegov čak 21. na 19 utakmica u prvenstvu. Tim koji se plasirao u osminu finala Lige Evrope kao pobednik grupe dovoljno je iskusan i kvalitetan da takvo preimućstvo ne ispusti, pa je u drugom delu još dvaput tresao mrežu, potvrdivši da je najefikasniji tim turskog šampionata. Ne i najbolji, šest koraka je iza lidera Galatasaraja.

Što se Konje tiče, pretrpela je peti vezani poraz u prvenstvu, četvrti pod Stanojevićevim vođstvom, šansu da popravi utisak imaće 5. marta protiv Giresuna kod kuće.

TURSKA 1 – 23. KOLO

Subota

Fenerbahče – Konja 4:0 (2:0)

/Valensija 13 pen, 45+6, King 61, Šalaj 78/

Giresun – Kajzeri 1:2 (0:2)

/Bajić 58 - Karlos Mane 6, Tijam 40/

Nedelja

14.00: (3,35) Umranija (3,60) Adana Demir (2,10)

17.00: (1,62) Bešiktaš (3,80) Antalija (5,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Aleksandar StanojevićKonjaFenerbahčeEner Valensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara