(©MN Press)
(©MN Press)

Test mundijalskog kvaliteta: Srpske dame napadaju Nemačku

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.04.22. | 09:12

Meč koji će pokazati koliko je napredovala naša selekcija

Veliki uspon napravila je ženska fudbalska reprezentacija Srbije u poslednje dve godine i ovog puta snovi o plasmanu na Svetsko prvenstvo i te kako imaju realno uporište.

Srbija je na današnji dan drugoplasirana u kvalifikacionoj grupi, iza Nemačke, a ispred Portugalije, a sa te pozicije bi išla u baraž za plasman na prvenstvo sveta. Odluka će pasti u septembru, kada naša reprezentacija dočeka Portugalke, ali definitivnu proveru da li imaju odelo mundijalskog kvaliteta izabranice selektora Predraga Grozdanovića imaće danas, pošto im u goste dolazi jedna od najjačih svetskih ekipa – Nemačka.

Izabrane vesti

U Kući fudbala u Staroj Pazovi Srbija će u 8. kolu kvalifikacija igrati protiv Nemačke (16.00, Arena1), a i bod bi bio od ogromne važnosti, pre svega na planu samopouzdanje, za naš državni tim.

Srbija je jedno od najboljih poluvremena u kvalifikacijama odigrala upravo u Nemačkoj, golom Nine Matejić je vodila sa 1:0 posle 45 minuta igre, ali u nastavku je domaći sastav pokazao zašto je među najboljim na svetu i dobio meč sa 5:1.

16.00 (22.0) Srbija (12.0) Nemačka (1.05)

Uhvatila je Srbija veliku seriju, dobila je pet uzastopnih utakmica u kvalifikacijama i zato sa velikom dozom vere u sebe dočekuje današnji meč.

Očekuje nas spektakl, meč protiv reprezentacije koja predstavlja velesilu u muškom, ali i ženskom fudbalu. Nadam se da ćemo uspeti da učinimo nešto veliko. Nemačka je svakako favorit, ali reprezentacija Srbije pokazala je da može da igra protiv svake selekcije. Ne plašimo se velikih selekcija, sazreli smo kao tim, mnogo smo porasli i s pravom se nadamo lepim stvarima. Verujem u devojke, verujem u ovo što one rade, pokazale su kvalitet u ovim kvalifikacijama“, poručio je selektor Grozdanović.

Kako god da se danas završi duel sa Nemicama, odluka o putniku u baraž biće doneta u septembru, kada će Portugalija gostovati u Srbiji.

Do sada smo ostvarili svoj cilj, a to je da dođemo u situaciju da se borimo za baraž sa selekcijom Portugalije. Taj meč se igra u septembru, a ukoliko bismo slavili, definitivno bismo ostvarili najveći uspeh u istoriji ženskog fudbala u Srbiji. Plasman u baraž koji se igra u oktobru doneo bi novo uzbuđenje i priliku da ostvarimo svoje snove“, istakao je Grozdanović.


 


tagovi

Ženska fudbalska reprezentacija Srbijekvalifikacije za svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara