Fudbaleri Glazgov Rendžersa (©Reuters)
Fudbaleri Glazgov Rendžersa (©Reuters)

Test za Beograd: Remzi starter posle mesec dana, tek treći put ove sezone

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.03.22. | 15:10

Velški vezista će od početka meča da igra za Glazgov Rendžers na gostovanju Dandiju (nedelja, 17.00) u četvrtfinalu FA kupa Škotske

Škotski mediji ne prestaju da likuju zbog pobede Glazgov Rendžersa nad Crvenom zvezdom (3:0) u osmini finala Lige Evrope ni tri dana posle utakmice. I dalje se piše o toj utakmici, koriste se pošalice poput „so VAR so good“, pa je susret koji Policajci igraju danas protiv Dandija (17 časova) u četvrtfinalu Kupa Škotske pao malo u drugi plan.

Razumljivo, navijačima je više stalo do Evrope nego do nacionalnog kupa. Razmišljaju o revanšu sa crveno-belima u Beogradu sledećeg četvrtka (18.45), ali i o krajnjim dometima, odnosno o samoj završnici takmičenja.

Izabrane vesti

Nema sumnje da i Đovani van Bronkhorst razmišlja o Zvezdi, zna da Škote čeka paklena atmosfera sa tribina stadiona „Rajko Mitić“, pa želi da njegovi izabranici budu maksimalno odmorni za taj meč. Zato, ne čudi što će neke od umornijih prvotimaca da izostavi iz tima za duel sa Dandijem.

Neće igrati igrači koji su povređeni, odnosno umorni: Janis Hadži, Skot Arfild, Džo Aribo, Džon Lundstram i Stiven Dejvis. Neće među stativama da stoji ni jedan od Rendžersovih junaka sa prošlog meča, Alan Mekgregor, umesto njega će na gol znatno mlađi Džon Meklin.

17.00: (11,0) Dandi (5,20) Glazgov Rendžers (1,30)

Odbrana ne bi trebalo da pretrpi prevelike promene, igraće Džejms Tavernije, Konor Goldson, Leon Balogun i Borna Barišić. Zato, vezni red će da pretrpi izmene. Dandi će da napadnu Džejms Sands, Glen Kamara i Aron Remzi. Velšanin koji je na pozajmici iz Juventusa će se naći u startnoj postavi prvi put posle mesec dana, odnosno od duela sa Anan Atletikom takođe u Kupu Škotske, a tek treći put ove sezone. Biće to ujedno šansa za Remzija da ubedi Van Bronkhorsta da mu pruži šansu u Beogradu.

Ariba će ove nedelje na terenu da zameni Kemar Ruf, dok će ostatak napada (Alfredo Morelos i Rajan Kent) da bude isti kao protiv Zvezde.

Dandi je prošle sezone igrao u drugom rangu, a ove se dva puta sastao sa Rendžersom u Premijer ligi. Policajci su slavili na oba susreta do sada, u septembru je bilo 1:0, a u decembru u Glazgovu 3:0. Dandi je u prvenstvu poslednji, 12, sa 23 poena iz 30 kola.

KUP ŠKOTSKE – ČETVRTFINALE

Subota

Harts – Sent Miren 4:2 (2:1)

/Beningajm 16, Hering 29, Mekenef 67, Sims 85 – Brofi 36, Ronan 62/

Nedelja

Madervel – Hibernijan U TOKU

17.00: (11,0) Dandi (5,20) Glazgov Rendžers (1,30)

Ponedeljak

20.45: (10,5) Dandi Junajted (5,70) Seltik (1,28)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

FA kup ŠkotskeGlazgov RendžersAron RemziDandi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara