Aleksandar Rogić sa igračima (©MN Press)
Aleksandar Rogić sa igračima (©MN Press)

Test za omladince posle više od godinu dana

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.02.21. | 10:43

Selecija Srbije do 19 godina danas igra kontrolni meč sa vršnjacima iz Bosne i Hercegovine (13.00)

Novi selektor omladinske selekcije Srbije (U19) za novi ciklus. Aleksandar Rogić, nekada važan adut u stručnom štabu Radomira Antića na putu do Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, ali i u selekciji Gane, Partizanu, kineskom Šandungu i Hebeiju - ostavio je trag i u Talinu, poljskoj Arki - dobio je priliku da brusi mlade talente u nacionalnom timu.

Mesec dana pred zvaničan start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Rogić će imati debi na klupi omladinaca tokom dve kontrolne provere sa Bosnom i Hercegovinom u Staroj Pazovi. Prvi dvoboj na programu je danas (13.00), a preostali za dva dana u podne.

Izabrane vesti

Mladi srpski igrači poslednji U19 duel imali su pre više od godinu dana i dvoboji sa vršnjacima iz susedne BiH je preko potreban. Rogić će imati priliku da na delu vidi 28 igrača koje je pozvao na okupljanje i proba da sklopi kostur ekipe koja će se protiv Holandije, Jermenije i San Marina boriti za mesto na završnoj kontinentalnoj smotri.

Na spisku pozvanih nalaze se sledeći igrači:

Golmani: Lazar Slavković (Teleoptik), Filip Stanković (Inter), Andrija Katić (IMT) 

Srbija M19 (3,25) BiH M19 (3,80)

Odbrana: Viktor Rogan (Čukarički), Uroš Lazić (Grafičar), Stefan Despotovski (Grafičar), Uroš Drezgić (Čukarički), Vuk Bogdanović (Voždovac), Luka Subotić (Teleoptik), Aleksandar Lukić (Crvena zvezda), Aleksandar Kadijević (Čukarički), Nenad Perović (Mladost, Lučani)

Srednji red: Aleksa Đurasović (Spartak ŽK), Andrej Blagojević (Teleoptik), Dejan Tetek (Reding), Andrija Radulović (Crvena zvezda), Miloš Pantović (Crvena zvezda), Nemanja Jović (Partizan), Jovan Lukić (Čukarički), Denis Stojković (Partizan), Branislav Knežević (Mačva), Mitar Ergelaš (Čukarički), Nikola Stanković (Grafičar), Luka Cvetićanin (Voždovac), Nikola Čolić (Partizan)

Napad: Ilija Babić (Grafičar), Nemanja Kos (Mladost, Lučani), Vukašin Bogdanović (Kabel).

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Utorak

13.00: (1,95) Srbija M19 (3,25) BiH M19 (3,80)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

omladinska reprezentacija SrbijeAleksandar Rogić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara