Leandro Benegas (©AFP)
Leandro Benegas (©AFP)

Tevez i Independijente overavaju plasman u plej-of

Vreme čitanja: 4min | ned. 29.10.23. | 23:03

Rohosi veliki favoriti protiv Arsenala u 11. kolu Grupe A Liga kupa Argentine

Uprkos tome što je u prethodnom kolu doživeo prvi ligaški neuspeh pod vođstvom Karlosa Teveza, Independijente i dalje drži visoko drugo mesto u Grupi A Liga kupa Argentine. I mada još nije osigurao učešće u narednoj fazi takmičenja, noćas (01.00) mu se pruža jedinstvena prilika da pred svojom publikom ostvari dodatnu prednost i distancira se od konkurenata. Kažemo jedinstvena prilika, jer u goste na stadion Libertadores de Amerika u Aveljanedi dolazi komšijski Arsenal iz Sarandija, klub koji je korenima neraskidivo vezan za Rohose, ali klub koji se nalazi u velikim problemima i već mu se pripisuje učešće u nižem rangu za narednu sezonu.

Independijente će na ovom susretu morati da se nosi sa određenim izostancima u igračkom kadru, koji su uglavnom posledica i povreda i tretmana oporavka od istih. Međutim, u preostalih pet kola kvalifkacionog dela Liga kupa tim i dalje zavisi samo od sopstvene snage i učinka, kako bi garantovao plasman u plej-of turnira. Ipak, kao što je već spomenuto, njihov poslednji meč nije imao tako ohrabrujući ishod, s obzirom na to da su Rohosi u proteklom kolu napustili teren poraženi od River Plejta posle rezultatom 3:0 u gostima. Bio je to prvi neuspeh Karlosa Teveza za kormilom Independijentea, koji je prekinuo niz od osam utakmica bez poraza.

Izabrane vesti

Na poslednjih pet zvaničnih mečeva u sezoni, ostvarili su dve pobede, dva remija i samo jedan poraz, pobedivši Barakas Sentral, kao i Rasing, najljućeg rivala u Klasiku Aveljanede, dok je remizirao sa Institutom i Argentinos Juniorsima, pored poraza od River Plejta. Tim je trenutno na drugom mestu Grupe A Liga kupa, sa 18 osvojenih bodova do sada, imajući samo dva boda manje od lidera i tri iznad Banfilda, prvog kluba van zone pristupa plej-ofu. Igrajući kao domaći tim, Independijente je zabeležio na poslednjih deset utakmica zabeležio četiri pobede, četiri remija i samo dva poraza.

01.00: (1,50) Independijente (3,60) Arsenal (7,25)

Popularni Apač pred ovaj duel neće moći da računa na Santjaga Tolozu, koji se i pored toga što se vratio u igru posle ozbiljnog uganuća skočnog zgloba, ne oseća potpuno oporavljeno. Posle poraza od Rivera, gde je vezista igrao samo nekoliko minuta, Tolozu će ponovo izostati zbog povratka povrede koju je zadobio u duelu protiv Rosarija Sentrala pre više od mesec dana. U međuvremenu, drugi na koga trener Crvenih neće moći da računa je Ajrton Kosta. Defanzivac je pre nekoliko dana zadobio povredu mišića levog butnog kvadricepsa, ali se veruje da će se vratiti protiv Atletika Tukumana, kome gostuju u narednom kolu. Sa svoje strane, napadač Martin Kauteručio nastavlja da se oporavlja od salmonele, virusa koji ga pogađa već neko vreme i sprečava ga da trenira. Još nema preciznih informacija kada bi ofanzivac ponovo mogao na teren.

Dok je na drugoj strani ekipa Arsenala iz Sarandija, koja je u veoma delikatnoj rezultatskoj situaciji, a i pored toga moraće da se nosi sa odsustvom stuba odbrane Maksimilijanom Senturionom, koji je povređen i ostaje van terena za tim. Iako su četiri uzastopna kola bez poraza, tim je i dalje među poslednjeplasiranim u Grupi A i samo bi krajnje neverovatna kombinacija rezultata u preostalim mečevima bila dovoljna da se izvuče sa dna tabele koja objedinjuje koeficijente učinka u poslednje tri sezone.

U prošlom kolu, Arsenal je dobro prošao pobedivši Kolon minimalnim rezultatom od 1:0 pred svojim navijačima. Bila je to druga pobeda, uz dva remija i sa samo jednim pretrpljenim poraz u poslednjih pet odigranih utakmica. Pored pobede nad Kolonom, savladali su Defensu i Hustisiju, remizirali sa Taljeresom iz Kordobe i Banfildom, izgubivši samo od Atletiko Tukuman. Trenutno je klub na 13. mestu tabele Grupe A sa 11 osvojenih bodova, i koliko god to čudno zvučalo, samo četiri boda udaljen je od kvalifikacionih mesta koje vode u narednu fazu takmicenja takmičenja. Igrajući u gostima, ekipa Arsenala zabeležila je nedavnu kampanju od tri pobede, bez remija i čak sedam poraza u poslednjih deset odigranih utakmica.

Independijente stiže motivisan na ovaj meč, sa ciljem da iskoristi odličnu priliku da pred svojim navijačima obezbedi mesto u plej-ofu, suočavajući se sa protivnikom koji pati upravo od nedoslednosti u kampanji, posebno kada su upitanju dueli u gostima. Prethodni njihov duel, koji je odigran u maju tekuće godine, samo par blokova dalje u Sarandiju na stadionu Hulio Umberto Grondona, završen je pobedom Arsenala rezultatom 2:1.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

LIGA KUP ARGENTINE - 11. KOLO

Nedelja

Boka Juniors - Estudijantes 0:0

Instituto - Velez 0:1 (0:1)

/Akvino 29/

Kolon - Atletiko Tukuman U TOKU

Rosario - Argentinos Juniors U TOKU

Himnasija LP - River Plejt U TOKU

Ponedeljak

01.00: (1,50) Independijente (3,60) Arsenal (7,25)

20.00: (1,95) Taljeres (3,20) Bandild (3,90)

22.30: (2,05) Lanus (3,05) Belgrano (3,80)

23.00: (3,05) Sarmijento (2,95) San Lorenco (2,40)

Utorak

01.00: (1,80) Urakan (3,30) Barakas (4,50)

01.15: (2,85) Platense (2,90) Njuels (2,60)

23.00: (2,25) Tigre (3,10) Godoj Kruz (3,20)

Sreda

01.00: (2,45) Sentral Kordoba (2,95) Union (3,00)

23.55: (2,50) Defensa i Hustisija (3,20) Rasing (2,70)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Liga kup ArgentineIndependijenteArsenal Sarandi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara