Težak žreb za Orliće: Protiv Francuske i Ukrajine za Prvenstvo Evrope

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.01.21. | 13:44

Završni turnir se igra 2023. godine u Rumuniji i Gruziji

Kada je govorio o budućnosti mlade reprezentacije Srbije sportski direktor FSS Vladimir Matijašević nije bio diplomatski raspoložen. Najavio je da će na Terazijama 35 ultimativno zahtevati od selektora Ilije Stolice da odvede Orliće na smotru najboljih evropskih selekcija 2023. godine.

Ali biće to jako, jako težak posao za klasu igrača rođenih 2000. godine i mlađe. Današnjim žrebom u Nionu Srbija je smeštena u grupu sa Francuskom, Ukrajinom, Severnom Makedonijom, Jermenijom i Farskim Ostrvima.

Izabrane vesti

Nema sumnje da će Francuska biti prvi favorit u grupi i imati najviše šansi da kao prvoplasiran tim obezbedi direktan plasman u Gruziju i Rumuniju. Prva zvezda tog tima je svakako Kakere iz Liona, jedan od najtraženijih mladih igrača u Evropi u ovom trenutku.

Srbija će juriti prvo mesto, ali je sasvim realno da se sa Ukrajincima pobijemo za poziciju broj dva i šansu da kroz baraž ostvarimo cilj. Što znači da ne bi smelo da bude kikseva u sudaru sa objektivno slabijim rivalima kakvi su Farska Ostrva, Severna Makedonija i Jermenija.

Posle lošeg starta u prethodnom ciklusu selektor Ilija Stolica je odlučio da podmladi tim i osloni se na igrače koji će u narednom periodu biti oslonci Orlića. Imamo odličnu bazu. Prva zvezda mlade reprezentacije u narednom periodu trebalo bi da bude Filip Stevanović, tu će još biti momci iz Crvene zvezde Željko Gavrić i Strahinja Eraković, zatim Topić i Devetak iz Vojvodine, te Kamenović i Slobodan Tedić. Pitanje je hoće li Ivan Ilić biti priključen A selekciji posle odličnih igara u dresu Verone.

 


tagovi

Ilija StolicaFilip Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara