Navijači Tigrea (©Reuters)
Navijači Tigrea (©Reuters)

Tigre očajan posle odlaska Retegija, San Lorenco obezbedio Kopa Libertadores

Vreme čitanja: 4min | sub. 29.07.23. | 23:03

Igra se poslednje kolo u Argentini

Ako su i postojale izvesne dileme oko mesta koje u narednoj sezoni obezbeđuju nastupe na kontinentalnoj sceni, posle sinoćnih utakmica u argentinskoj Profesionalnoj ligi stavljena je tačka i na tu sagu. Naime, borba za treću poziciju u šampionatu, koja direktno vodi u grupnu fazu Kopa Libertadores, okončana je porazom Defense i Hustisije na gostovanju Unionu u Santa Feu. Tako će San Lorenco bez obzira na ishod meča u poslednjem kolu protiv Tigrea na stadionu Hose Delađovana u severnom Buenos Ajresu, upravo sa trećeg mesta zadržati direktan plasman u naredno izdanje najeminentnijeg klupskog takmičenja za Južnu Ameriku. Sa druge strane, Matadori su odavno izostavljeni iz trke za pozicije koje vode u Kopa Sudamerikanu, a noćašnji duel pred svojim navijačima sa jednim od velikana argentinskog fudbala, mogu da iskoriste samo da se donekle opravdaju za veoma lošu kampanju u prvom delu sezone.

Trenutna situacija Tigrea, u poređenju sa onom od tačno pre godinu dana, u najmanju ruku je katastrofalna, a tim koji predvodi Huan Manuel Sara suočava se sa teškom krizom rezultata, koja je za učinak imala tek toliko da se udaljavaju od zone ispadanja na tabeli. Sa 31 osvojenim bodom u prethodnih 26 odigranih kola Matadori imaju samo deset bodova više od poslednjeplasiranog Arsenala, koji je već praktično ispao iz lige. Tim sa severa Ajresa je prošle nedelje pretrpeo neuspeh kada ih je na svom stadionu eliminisao paragvajski Libertad iz Kopa Sudamerikane. Utakmica se odigrala u četvrtak, a Gumarelosi su slavili minimalnim rezultatom.

Izabrane vesti

Međutim, Tigre za kraj prvog dela sezone želi da ponovi rezultat iz poslednje utakmice, kada je na gostovanju savladao Kolon rezultatom 3:1. U tom meču ekipa je pokazala izuzetno ofanzivnu igru, sa nešto manjim posedom lopte od 50% ali sa čak 17 udaraca ka protivničkom golu. Strelci za tigre na tom meču bili su Tomas Badaloni, Blas Armoa i Agustin Kardozo, postigavši golove u 37, 65. i 82. minutu. Sa druge strene, retko se dešavalo da je Tigre u poslednjih nekoliko mečeva izdržao da ne primi gol, a to se dešavalo na pet od poslednjih šest utakmica, sa ukupno sedam primljenih golova u tom periodu.

01.00: (2,15) Tigre (3,15) San Lortenco (3,70)

Da stvar bude još gora, menadžer Huan Sara suočava se sa još loših vestima pošto je Mateo Retegi prešao u redove italijanskog prvoligaša Đenove. Ostaje da se vidi kako će se ekipa oporaviti od izostanka najboljeg strelca u poslednje dve godine, posebno imajući u vidu da ima jedan od najgorih napada u ligi, sa samo 22 postignuta gola, a pomenuti napadač ih je postigao čak 11.

Kao da sve to nije bilo dovoljno, Tigre je četvrti najgori tim u šampionatu kada su u pitanju nastupi pred svojom publikom, sa samo četiri pobede u 12 utakmica. Pored toga, imaju jednu od najslabijih odbrana, pošto su primili 29 golova. Primera radi, odbrana poslednjeplasiranog Arsenala kapitulirala je 35 puta, dok je Kolon kao 26. na tabeli, primio 35 golova, i to su jedina dva tima sa lošijom defanzivom.

San Lorenco je imao mnogo bolju kampanju od aktuelnog protivnika u prvenstvu Argentine, sa 46 bodova nalazi se na trećem mestu na tabeli, koje mu je zagarantovana bez obzira na ishod u poslednjem kolu. U Kopa Sudamerikani imao je sličan učinak. Tim sa Pedro Bidegaina takođe je završio kao drugi u grupnoj fazi, ali je uspeo da se plasira u osminu finala savladavši kolumbijski Independijente iz Medeljina.

Uz nekoliko odličnih rezultata, San Lorenco je u poslednjem ligaškom okršaju izgubio od Argentinos Juniorsa sa 2:0 čak i to na svom stadionu. Nedavno su se u drugoj fazi Kupa Argentine, sastali sa Platenseom, gde su posle 0:0 u regularnom vremenu, uspeli da se plasiraju u osminu finala posle penal serije. Trener Gavranova, Ruben Dario Insua obično koristi taktički sistem tima 3-4-2-1. Utakmice San Lorenca u gostima obično imaju slabiji rezultat, sa samo 11 postignutih i devet primljenih golova. U stvari, na poslednja četiri gostovanja, postigli su tri gola i primili isto toliko.

Što se tiče direktnih okršaja Tigrea i San Lorenca, istorija pokazuje izbalansiranu konkurenciju, pošto su bila dva remija i jedna pobeda za svaku stranu. Poslednja utakmica, koja je odigrana na Pedro Bidegainu u okviru petog kola sezone 2022. završena je nerešenim rezultatom 1:1. Tigre je pobedio u poslednjem ligaškom meču koji su odigrali, ali je pre toga imao tri poraza u nizu. U međuvremenu, San Lorenco je u dobroj formi, pošto je pretrpeo samo jedan neuspeh u 13 proteklih utakmica.

----------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ vaučer Belodore parfimerija od 25.000 rsd + 10.000 rsd 

----------

ARGENTINA 1 - 27. (POSLEDNJE) KOLO

Petak

Argentinos Juniors – Estudijantes u toku 2:3 (0:1)

/Montijel 69, Rodrigez 88 - Lolo 27, Mendez 54, Rolhajser 58/

Union Santa Fe – Defensa i Hustisija 2:0 (0:0)

/Luna Diale 74, Domina 90+2/

Belgrano - Rosario 0:0

Njuels - Taljeres 1:1 (1:1)

/Reasko 36pen - Garo 16/

Subota

River Plejt - Rasing 2:1 (1:0)

/Beltran 23, Dijaz 71 - Gomez 90+4/

Kordoba - Atletiko Tukuman U TOKU

Sarmijento - Banfild U TOKU

Independijente - Boka Juniors U TOKU

Nedelja

01.00: (2,15) Tigre (3,15) San Lorenco (3,70)

20.00: (2,90) Arsenal Sarandi (3,00) Kolon (2,70)

20.00: (1,85) Lanus (3,45) Barakas (4,50)

22.30: (2,50) Himnasija la Plata (3,05) Platense (3,10)

22.30: (2,75) Urakan (2,95) Velez (2,85)

Ponedeljak

01.00: (1,95) Godoj Kruz (3,35) Instituto (4,20)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Argentina 1San LorencoTigre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara