Fudbaleri Tigresa (©AFP)
Fudbaleri Tigresa (©AFP)

Tigres osvojio Klausuru, na pragu je i Aperture (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.12.23. | 06:07

Meksiko 1: Tim iz San Nikolasa odbranio 1:0 iz Meksiko Sitija protiv Unam Pumasa, odigrao na svom terenu – 1:1 i igraće dvomeč za titulu sa Klub Amerikom

Za titulu šampiona meksičke Aperture u dvomeču finala boriće se Klub Amerika i Tigres. Velikan iz Meksiko Sitija je lako eliminisao Atletiko San Luis sa ukupnom rezultatom 5:2, dok su Andre Pjer Žinjak i drugovi imali teži posao protiv Unam Pumasa. Na kraju posle pobede sa 1:0 u prestonici ove države Srednje Amerike, na svom terenu je remi – 1:1 (1:1) bio dovoljan za veliko finale.

Tigres je osvojio Klausuru posle pobede nad Gvadalaharom Veljka Paunovića, a sad ima šansu da prvi put u istoriji stigne do odbrane trona. Samo tri tima su uspele da osvoje dva vezana šampionata Sombrerosa.

Izabrane vesti

Klub Amerika je bila prvoplasirana u ligaškom delu sezone, pa ulazi kao blagi favorit. Pre četiri dana, Tigres je dobio u gostima Pume sa 1:0. U revanšu velika borba, ključalo je svih 90 minuta. Fernandez je već posle 16 minuta anulirao prednost Tigrova iz prvih 90 minuta polufinala. Unam Pumasu je bila potrebna pobeda od dva gola razlike za prolazak dalje, jer je Tigres bio bolje plasirani tim u ligaškom delu.

20.45: (2,40) Kaljari (3,50) Sasuolo (3,05)

Pre gola Fernandeza, Uerta Valero nije pogodio s bele tačke za goste. Sjajno je odbranio Guzman, ali je izbio loptu u korner iz koga je tim iz Meksiko Sitija poveo golom glavom napadača.

Samo osam minuta kasnije je Huan Pablo Vigon odličnim udarcem sa oko 15 metara izjednačio. Prva zvezda zima, francuski veteran Žinjak igrao je tek poslednjih desetak minuta, zamenio je u 83. Ibaneza. Posao Tigresu je bio olakšan u finišu, kada je Benevendo dobio crveni karton, 10 minuta pre kraja.

Tigres se branio, samo je jednom uputio loptu u okvir gola i to je rezultiralo pogotkom. Tim iz prestonice je bio nadmoćniji u San Nikolasu, stvarao više šanse, imao više šuteva, ali na kraju Tigrovi slave i obezbeđuju još 180 minuta drame za krunu u drugom delu prvenstva Meksika.

MEKSIKO 1, POLUFINALE PLEJ-OF (REVANŠI)

Nedelja

Klub Amerika – Atletiko San Luis 0:2, prvi meč: 5:0

/Zaldivar 48, 87/

Ponedeljak

Tigres – Unam Pumas 1:1 (1:1), prvi meč 1:0

/Vigon 24 – Fernandez 16/



tagovi

Meksiko 1MeksikoTigresPumasAndre Pjer Žinjak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara