Andre Pjer Žinjak (©Reuters)
Andre Pjer Žinjak (©Reuters)

Tigrovi VS Lavovi: Žinjaku stiže omiljena mušterija

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.04.23. | 23:10

Konkakaf Liga šampiona: Tigres noćas (04.00) domaćin Leonu u prvom meču polufinala. Francuski napadač raspucan protiv narednog rivala

Tigres ne briljira ove godine, ali je i dalje u konkurenciji za trofeje u meksičkoj Klausuri i Konkakaf Ligi šampiona. Tim iz San Nikolasa je prošao kroz težak period. Posle četiri vezana poraza smenjen je Marko Antonio Ruiz, a na kormilu je stigao urugvajski stručnjak Robert Dante Siboldi, poznatiji kao Flako.

On je na debiju na klupu pre dve nedelje u Klausuri odigrao u gostima protiv Keretera bez golova, a pre toga je Tigres pobedio Motagvu sa 5:0. Prošle nedelje savladana je Puebla sa 1:0 i obezbeđen plasman u plej-of domaćeg šampionata. Spasilac Tigrova je bio, a ko bi drugi nego, Andre Pjer Žinjak.

Izabrane vesti

Tigres je bio šampion Srednje i Severne Amerike 2020. godine. Sada je stigao do polufinala, a u meksičkom obračunu rival je Leon. U drugom paru snage će da odmere timovi iz MLS-a, Filadelfija i Los Anđeles FK. Prvi meč igra se noćas (04.00) u San Nikolasu. Gosti su u lošoj formi, nisu pobedili na četiri prethodna duela, a već dva meča u domaćem šampionatu su bez postignutog gola.

04.00: (1,65) Tigres (3,70) Leon (5,60)

Žinjak je i pored poznatih igračkih godina (napunio 37) i dalje je prva zvezda Tigrova. Nema više pomoć zemljaka Florana Tovana koji se zimus preselio u Udineze. Nekadašnji as Marselja je čak 11 puta postigao golove u duelima sa Leonom.

Na poslednja dva međusobna duela, gostujući timovi su slavili. Leon je u prošlogodišnjoj Aperturi pobedio u San Nikolasu sa 1:0, dok je iste godine Tigres slavio na sa čak 3:0.

KONKAKAF LIGA ŠAMPIONA – POLUFINALE (PRVE UTAKMICE)

Sreda

04.00: (1,65) Tigres (3,70) Leon (5,60)

Četvrtak

03.00: (2,15) Filadelfija (3,45) Los Anđeles FK (3,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

KONKAKAF Liga šampionaTigresAndre Pjer ŽinjakLeon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara