Junak pobede Tigresa, Luis Kinjones (Foto: AFP)
Junak pobede Tigresa, Luis Kinjones (Foto: AFP)

Tigrovi za tri minuta ukrotili Lavove: Žinjak i drugovi preokretom do pobede (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.04.23. | 07:37

Tigres stekao prednost u dvomeču sa Leonom, u polufinalu Konkakaf Lige šampiona

Navikao je Andre Pjer Žinjak da se gosti protiv Leona (11 golova), ali večeras nije nastavio niz. Ipak, nije ni morao. Tigres je i bez njegovih pogodaka slavio sa 2:1 u prvom meču polufinala Konkakaf Lige šampiona - i to posle preokreta.

Sastav iz San Nikolasa je tako stekao prednost u polufinalnoj seriji i nosi gol viška na revanš u Leon.

Izabrane vesti

Gosti su poveli u šestom minutu veoma efektnim pogotkom Viktora Davilje. Raspalio sa ivice kaznenog prostora i poslao neodbranjivu dijagonalu u protničku mrežu.

Žinjak je potom maestralnim lobom u 14. minutu umalo poravnao rezultat - lopta je prošla tik pored stative. Na velikim mukama je potom bio golman domaćin Naheul Guzman. Najpre je sačuvao mrežu sjajnom paradom posle pokušaja Elijasa Ernandeza makazicama, a potom je nekako zaustavio projektil Stivena Bareira.

Nije se Žinjaku dalo da zatrese mrežu po 12. put protiv Leona, promašio je zicer na isteku 30. minuta - tukao glavom iz peterca u spoljni deo mreže.

A onda je uporni Luis Kinjones majstorski poslao levicom loptu pred gol rivala, Žinjak je pokušao da uhvati makazice, ali je na loptu pre njega natrčao Sebastijan Kordova i volejem sa ivice peterca poravnao rezultat. Igrao se 45. minut.

Nije to bilo sve od Tigrova u prvom poluvremenu, pošto je u trećem minutu nadoknade Kinjones preokrenuo na identičan način. Volejem sa ivice peterca.

Žinjak je u nastavku nastavio da promašuje, Guzman je na drugoj strani terena upisao još odličnih intervencija i na kraju sačuvao mrežu u drugih 45 minuta za pobedu Tigresa u prvom polufinalnom duelu Kokakaf Lige šampiona.

KONKAKAF LIGA ŠAMPIONA – POLUFINALE (PRVE UTAKMICE)

Sreda

Tigres - Leon 2:1 (2:1)

/Kordova 45, Kinjones 45+3 - Davilja 6/

Četvrtak

03.00: (2,15) Filadelfija (3,45) Los Anđeles FK (3,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

KONKAKAF Liga šampionaTigresLeonAndre Pjer Žinjak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara