Fudbaleri Montereja (©AFP)
Fudbaleri Montereja (©AFP)

Tihuana bez pobede, Monterej bez poraza – jasno je ko je bliži bodovima

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.02.24. | 22:57

Meksička Klausura: Noćas dva meča devetog kola

Monterej je jedan od favorita za titulu u šampionatu Meksika. Jedan je od dva tima bez poraza u ovogodišnjoj Klausuri, uz Nekaksu, a noćas (04.00) gostuje Tihuani, jednom od dva tima koji je bwz trijumfa u osam kola. Još samo “fenjeraš” Huarez nije osetio slast pobede.

Jasno je da je Monterej favorit. Pobedom bi izbio na prvo mesto, preskočio bi Kruz Azul i Pačuku koji su sakupili bod više, uz meč manje. Monterej je, uz Klub Ameriku, ekipa sa najmanje primjenih pogodaka, samo pet. Prošle nedelje je lako pobeđen Huarez u gostima pogocima Španca Kanalesa, Vaskeza i Mece.

Izabrane vesti

Gosti dva meča u nizu nisu primili gol, pa žele da nastave pobednički ritam i protiv jednog od najgorih tiimova u ligi koji je sakupio samo četiri boda, daje ui proseku manje od pogotka po meču (sedam na osam utakmica).

04.00: (3,20) Tihuana (3,30) Monteerej (2,15)

Argentinac Herman Berterame je preuzeo mesto najisturenijeg u napadu posle odlaska početkom godine meksičkog reprezentativca Rohelija Funes Morija u Unam Pumas. Posti dva kola, a pre toga je zatresao mreže Pačuke u šampioantu i Komunikasionesa u Ligi šampiona KONKAKAF-a.

I tradicija je na strani Montereja koji je pobeddio četiri vezana meča protiv današnjeg rivala. U protekloj Aperturi je bilo 3:1 za jedan od najbogatijih klubova u Meksiku. Pre toga Tihuana na tri utakmice nije dala gola noćašnjem protivniku. Monterej je sakupio sedam bodova na tri gostovanja ove godine, a primio je samo gol za 270 minuta.

02.00: (1,37) Tigres (4,40) Huarez (8,00)

Tigres je ukočio u poslednje vreme, a priliku da se vrati u pobednički ritam ima noćas (02.00) kada Andreu Pjeru Žinjaku i drugovima u San Nikolasu stiže “fenjeraš” Huarez. Francuski veteran je prošle nedelje protiv Atlasa (1:1) prekinuo post od tri meča bez pogotka. Iako nije ubojit kao prethodnih godina, Žinjak je i dalje duša šampiona Klausure iz 2023. godine i finaliste prošlosezonske Aperture.

MEKSIKO 1, KLASURA – 9. KOLO

Sreda

Keretaro – Atletiko San Luis 4:1 (2:0)

/Sosa Samuel 7, Barera 12, 48pen, Ajon 90 – Guemez 86/

Četvrtak

02.00: (1,37) Tigres (4,40) Huarez (8,00)

04.00: (3,20) Tihuana (3,30) Monteerej (2,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Meksiko 1MeksikoMonterejTihuanaHuarezTigres

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara